Ιδιαίτερη ώθηση στην ενίσχυση των εσόδων της Fraport έδωσαν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται ο Γερμανικός Όμιλος, καθώς η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης έφτασε και ξεπέρασε σε ορισμένα νησιά τα επίπεδα του 2019, έτος ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Fraport παρουσίασε αυξημένο τζίρο (+66,3%), στα 1,34 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2021, ενώ από το ποσό αυτό 139,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στα έσοδα της Fraport Greece που υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περίοδο του 2021.

Eλληνικά Aεροδρόμια

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, ορισμένα από τα ελληνικά αεροδρόμια –συμπεριλαμβανομένων της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Κέρκυρας– ξεπέρασαν ακόμη και τα προ κρίσης επίπεδα επιβατών του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport, Δρ. Stefan Schulte, σημείωσε μια ισχυρή άνοδο στην επιβατική κίνηση από τον Μάρτιο, βελτιώνοντας τα υποκείμενα οικονομικά οικονομικά στοιχεία – ακόμη και αν προσαρμοστούν για τις θετικές έκτακτες επιπτώσεις του περασμένου έτους, όπως η αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία για τη διατήρηση των λειτουργιών του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι η αποεπένδυση από την Xi’an στην Κίνα υποστήριξε επίσης αυτήν την ευνοϊκή εξέλιξη.

Αυξημένη επιβατική κίνηση

«Η ισχυρή και δυναμική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης θέτει ορισμένες σημαντικές επιχειρησιακές προκλήσεις για εμάς. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί και σε καθυστερήσεις», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση στη Φρανκφούρτη.

Βασικά οικονομικά στοιχεία

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 67,7% στα 1,211 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Παράλληλα, τα EBITDA (Κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων) αυξήθηκαν κατά 21,8% σε ετήσια βάση σε 408 ,3 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, ο Όμιλος παρουσίασε λειτουργικά κέρδη (EBIT) 181,9 εκατ. ευρώ (από 116,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021).

ΠΗΓΗ: in.gr

φοτο: Corfu4u