Ισχυρή αύξηση των προκρατήσεων για Ελλάδα, της τάξης του 41%, καταγράφει για το καλοκαίρι του 2018 η μεγάλη πλατφόρμα οργανωμένων πακέτων διακοπών HolidayCheck βάσει των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Νοέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018 στις γερμανόφωνες ταξιδιωτικές αγορές.

Τα στοιχεία, που προέρχονται από τις κρατήσεις οργανωμένων πακέτων (με τουλάχιστον μεταφορές και διαμονή), επιβεβαιώνουν τη γενικότερη τάση για δυναμική επιστροφή των ευρωπαίων τουριστών στην Τουρκία και την Αίγυπτο το 2018.

Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις για την Τουρκία παρουσιάζουν την ισχυρότερη αύξηση φέτος (92%) και τοποθετούν τη χώρα στην τρίτη θέση των πιο περιζήτητων προορισμών βάσει του όγκου κρατήσεων μέχρι και τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα του καλού value που προσφέρουν τα πακέτα στη χώρα.

Επιπλέον, η Τυνησία παρουσιάζει αύξηση 81% και η Αίγυπτος 71% σε επίπεδο προκρατήσεων, και προβλέπεται μαζί με την Τουρκία να έχουν μια εξαιρετική τουριστική χρονιά με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν ζητήματα ασφάλειας.

Η Μεσόγειος συνεχίζει δυναμικά και το 2018, με την Ισπανία να εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των γερμανόφωνων αγορών, με ανάπτυξη 5%, το οποίο δεδομένου του μεγάλου όγκου κρατήσεων είναι μια εξαιρετική επίδοση. Βασικοί λόγοι που κατευθύνουν τις προτιμήσεις στην Ισπανία είναι οι Βαλεαρίδες, η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα, οι οποίες έχουν αύξηση προκρατήσεων 21% συνολικά. Τα Κανάρια εμφανίζουν μείωση 9% και η ζήτηση για την ισπανική ενδοχώρα παραμένει στα περυσινά επίπεδα.

Η Πορτογαλία (+15%), η Βουλγαρία (+28%) και η Ιταλία (+45%) συμπληρώνουν την εικόνα των προορισμών με ισχυρή εκκίνηση στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018.

Την τελευταία τριετία, οι κρατήσεις στις γερμανόφωνες αγορές δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη της Τουρκίας (από τα τέλη του 2017 κι έπειτα), πιο προοδευτική επαναφορά της Τυνησίας και κρατήσεις ρεκόρ για Αίγυπτο με περισσότερες κρατήσεις το 2017 στη HolidayCheck από ποτέ.

Όσον αφορά τις τιμές στους προορισμούς, η Τυνησία είναι η φθηνότερη επιλογή ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς (65 ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα), και τα ΗΑΕ παραμένουν η ακριβότερη επιλογή, σταθερά με πέρυσι στα 146 ευρώ.

Η Τουρκία και η Αίγυπτος προσφέρουν value στα 69 ευρώ, με τις τιμές στην Τουρκία φέτος να είναι ανεβασμένες 10% από το 2017 και την Αίγυπτο να είναι φθηνότερο κατά 3%.

Η Ισπανία είναι 7% ακριβότερη στα 98 ευρώ, η Πορτογαλία κατά 10% στα 100 ευρώ, η Μαγιόρκα κατά 6% στα 92 ευρώ, τα Γκραν Κανάρια κατά 7% στα 109 ευρώ και η Φουερτεβεντούρα κατά 8% στα 101 ευρώ.

πηγή:  tornosnews.gr