«Η Γερμανία αναλαμβάνει την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ και οι προσδοκίες από ελληνικής πλευράς είναι μεγάλες», γράφει ο ανταποκριτής της ARD στην Κωνσταντινούπολη Τόμας Μπόρμαν στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού DLF, με τίτλο «Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία».

«H προσμονή στην Ελλάδα για το εξάμηνο της γερμανικής προεδρίας ξεκίνησε μέσα Μαΐου, όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότειναν από κοινού ένα Ταμείο Ανάκαμψης ύψους μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ για τις χώρες αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για 500 δις επιδοτήσεις και όχι δάνεια, τα οποία δεν πρέπει να επιστραφούν. Η γενναιοδωρία της καγκελαρίου εξέπληξε πολλούς στον νότο της Ευρώπης. Και σαν μην έφθανε αυτό, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αύξησε το ποσόν κατά 250 δις ευρώ σε μορφή δανείων.

Όλα αυτά γίνονται δεκτά στην Ελλάδα με ικανοποίηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η καγκελάριος είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει από την ερχόμενη Τετάρτη. Παρόμοια είναι η θέση υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο υπουργός Οικονομίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ψηφιακή εκδήλωση στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είπε πως είναι “μεγάλη τύχη” ότι η Γερμανία παίρνει τώρα τη σκυτάλη της προεδρίας διότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη μια αποτελεσματική ηγεσία στην Ευρώπη. Η καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε ένα καλό αποτέλεσμα, υπογράμμισε τη Τρίτη το βράδυ ο Έλληνας υπουργός».

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή: iefimerida.gr