Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

Ο δρόμος που συνδέει το χωριό των Σιναράδων με τον οικισμό του Αϊ Γόρδη, εξυπηρετεί, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, χιλιάδες κατοίκους, εργαζόμενους, επαγγελματίες και επισκέπτες. Από το δρόμο περνάνε και το χειμώνα λόγω κατασκευαστικών εργασιών αλλά πολύ περισσότερο το καλοκαίρι (λεωφορεία, φορτηγά τροφοδοσίας κλπ) μεγάλα και βαριά οχήματα.

Γενικά ο δρόμος αυτός είναι ταλαιπωρημένος με πολλές καθιζήσεις, κατολισθήσεις και ρωγμές. Ανά καιρούς έχουν γίνει βελτιωτικές κινήσεις όμως η κατάστασή του παραμένει κακή και σε κάποια σημεία επικίνδυνη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας δρόμος που με ασφάλεια οδηγεί σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερα στο κόμματί του δρόμου, με κατεύθυνση από Σιναράδες προς Αϊ Γορδη και λίγο πριν τη στροφή για Δεχουμένες, η διαβρωμένη πλαγιά στα δεξιά εγκυμονεί κινδύνους. Κάθε χρόνο υπάρχουν μεγαλύτερες ή μικρότερες πτώσεις βράχων και χώματος. Με την κακοκαιρία του «Μπάλλου» ο δρόμος είχε κλείσει εντελώς και τεράστιοι όγκοι υλικού είχαν αποκολληθεί από την πλαγιά. Πέρα από την απομάκρυνση των υλικών αυτών δεν πραγματοποιήθηκε κάποια παρέμβαση για την υποστήριξη της πλαγιάς.

Σήμερα, υπάρχουν τεράστιοι βράχοι, οι οποίοι κρέμονται πάνω από το δρόμο με ορατό τον κίνδυνο της κατολίσθησης. Το μέγεθος των βράχων είναι τέτοιο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές αλλά και σοβαρό δυστύχημα αν περνάει κάποιος από το δρόμο.

 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

 

Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, που να καθιστούν ασφαλή τη διέλευση από το δρόμο αυτό;

Ποια μέτρα θα πάρει για τη συνολικότερη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τις δύο αυτές περιοχές;