Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοέμβρη η γιορτή για τους εθελοντές και τις εθελόντριες του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου 2022 στην Κέρκυρα από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα “Πράσινες & Βιώσιμες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες στη μετα-COVID Εποχή”. Πρόκειται για ένα συνέδριο-θεσμό για την κοινότητα των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, αλλά και γενικότερα για τους βιβλιοθηκονόμους της χώρας, μια πολύτιμη ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση, επαγγελματική ζύμωση, αναζήτηση νέων συνεργασιών και ανανέωση παλαιών επαφών.

Στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου συνέβαλαν αποφασιστικά οι εθελοντές και εθελόντριές μας. Φοιτητές και φοιτήτριες διαφόρων Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, απόφοιτοι/ες Βιβλιοθηκονομίας και βιβλιοθηκονόμοι είτε από την Κέρκυρα είτε από άλλες πόλεις εργάστηκαν στην υποδοχή, στη γραμματεία, στο control, στην επικοινωνία, την υποστήριξη ΑΜΕΑ και την φωτογραφική κάλυψη του Συνεδρίου. Μια χωριστή αναφορά πρέπει να γίνει για την Ομάδα Διερμηνέων του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας υπό την επίβλεψη του κ. Στέφανου Βλαχόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος, η οποία παρείχε υπηρεσίες διερμηνείας των εισηγήσεων από και προς την αγγλική γλώσσα.

Τους υποδεχτήκαμε στο χώρο των γραφείων προσωπικού της Κεντρικής Βιβλιοθήκης σε ζεστό και ευχάριστο κλίμα, με ζωντανή μουσική, φαγητό, δώρα και πιστοποιητικά εθελοντικής συμμετοχής στο Συνέδριο. Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος στην κιθάρα και τα φωνητικά και ο Αποστόλης Αντωνακάκης με το καχόν του, φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά ήδη επαγγελματίες-μουσικοί, γέμισαν το χώρο μας με οικείες νότες από την ελληνική και ξένη ποπ-ροκ σκηνή.

Η πλούσια υποδοχή οφείλεται στους χορηγούς μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Χούτος catering για την προσφορά εδεσμάτων και αναψυκτικών, το ζαχαροπλαστείο Serano για την προσφορά γλυκισμάτων και την Κερκυραϊκή Τσιτσιμπύρα Χειμαριός για τις δροσιστικές και αψιές τσιτσιμπύρες.

Για την Οργανωτική Επιτροπή του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιω. Θεοτόκη 72, 49132 Κέρκυρα, https://library.ionio.gr/