Μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από περίπου έξι μήνες βρέθηκε να ζει σε μια σκηνή σε ένα  δάσος στη Γιούτα. Η γυναίκα επιβίωσε σε μια διατροφή βασισμένη στην χλόη και τα βρύα.

Την βρήκαν χάρη στην ατυχή πτώση ενός drone κοντά στην σκηνή της.

Η 47χρονη, που δεν ταυτοποιήθηκε δημόσια, ανακαλύφθηκε την Κυριακή σε μια απομακρυσμένη κατασκήνωση του Εθνικού Δρυμού Uinta-Wasatch-Cache, ανέφερε σε δήλωσή του το Γραφείο Σερίφης της Κομητείας της Γιούτα.

«Αυτή η γυναίκα είχε χάσει σημαντικό βάρος και ήταν αδύναμη, αλλά προφανώς ήταν επίσης επινοητική», ανέφερε η δήλωση.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η γυναίκα επέλεξε εθελοντικά να μετακομίσει στο Diamond Fork Canyon – και είχε επιβιώσει με μια μικρή ποσότητα φαγητού που έφερε μαζί της, καθώς και γρασίδι και βρύα. Είχε επίσης πρόσβαση σε νερό από ένα κοντινό ποτάμι.

Η τοπική αστυνομία άρχισε αρχικά να ψάχνει τη γυναίκα τον Νοέμβριο του 2020, αφού οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Δασών των ΗΠΑ βρήκαν το αυτοκίνητό της εγκαταλελειμμένο στο κάμπινγκ.

Οι ντετέκτιβ συγκέντρωσαν πληροφορίες «που υποδηλώνουν ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να παλεύει με προκλήσεις ψυχικής υγείας», ανέφερε το τμήμα.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, αξιωματικοί επέστρεψαν στην περιοχή Diamond Fork με ένα drone για να προσπαθήσουν να καταλάβουν αν η γυναίκα ήταν ακόμα εκεί γύρω.

Ενώ έψαχναν για το κατεστραμμένο drone, συνάντησαν μια σκηνή που φαινόταν εγκαταλελειμμένη – έως ότου «άνοιξε το φερμουάρ της σκηνής και εκεί βρισκόταν η γυναίκα», είπε το τμήμα.

«Πιστεύουμε τώρα ότι εν γνώσει της επέλεξε να παραμείνει στην περιοχή τους μήνες από τον Νοέμβριο του 2020.»

Η ερημίτισσα μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο για αξιολόγηση της ψυχικής υγείας, αλλά δήλωσαν ότι είναι πιθανό να επιλέξει να επιστρέψει στο δάσος.

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να μην ζήσουν στις συνθήκες και τις συνθήκες που έκανε αυτή η γυναίκα, δεν έκανε τίποτα παράνομο», ανέφερε το υπουργείο.