Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο επιθυμητός προορισμός στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς τουρίστες το 2023, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, που διαμορφώνει την «Wish List», του Globus family of brands, που παρέχει εδώ και 90 χρόνια διακοπές και περιηγήσεις στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην κορυφή των ευρωπαϊκών προορισμών που πρέπει να επισκεφτούν οι Αμερικανοί το 2023 βρίσκεται η Ιταλία με ποσοστό 22%

«Η Ιταλία προκαλεί δέος. Εμπνέει και συγκινεί τους ταξιδιώτες όσο κανένας άλλος προορισμός στη Γη», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Globus, Steve Born, εκθειάζοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Ιταλίας σε όλες τις περιοχές της. Η Ιταλία προσκαλεί τους ταξιδιώτες να απολαύσουν την dolce vita με κάθε τρόπο, είπε χαρακτηριστικά.

Το Globus προσφέρει στο πρόγραμμά του 13 ιταλικές περιοχές, που είναι σαν ζωγραφιές με ποικιλία εμπειριών και δραστηριοτήτων.

Η Ελλάδα και η Τουρκία (η έρευνα έγινε πριν από τον σεισμό) έρχονται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 21% η κάθε μεταξύ όσων ρωτήθηκαν στην έρευνα.

Ακολουθούν η Γαλλία με 15% και έπονται με 14% η κάθε χώρα η Αγγλία, η Ιρλανδία και η Σκωτία.

Με την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα και την Τουρκία, η εταιρεία εισήγαγε μια νέα επιλογή τουριστικών διακοπών στην Ελλάδα με την ονομασία «Oh My Goddess: Greece by Design» που απευθύνεται σε μικρότερα γκρουπ με καλύτερες προσφορές και στις δύο χώρες.

Ένα άλλο εύρημα από την έρευνα «Wish List» είναι ότι το 44% των ταξιδιωτών ενδιαφέρεται να ξεφύγει από την πεπατημένη στις διακοπές, με το 26% να λέει ότι θέλει να απολαύσει εκδρομές με δραστηριότητες στις διακοπές.

Το 73% των ερωτηθέντων, εξάλλου, εξακολουθούν να θεωρούν τον σύντροφό τους την καλύτερη ταξιδιωτική παρέα, ενώ το 30% θέλει διακοπές μαζί με φίλους ή μέλη της οικογένειας. Ένα άλλο 24% είπε ότι προτιμούν να πάνε μόνοι στο επόμενο ταξίδι τους. Το Globus, ικανοποιώντας αυτή την τάση, ετοιμάζει προγράμματα για μεμονωμένους ταξιδιώτες.

ΠΗΓΗ: tornosnews

φοτο: airplanepictures