Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιό στη χώρα μας είναι σε εξέλιξη . Τη Δευτέρα 25 Μαίου πάμε στο τέταρτο βήμα για την επιστροφή όπως λένε και οι κυβερνώντες στη νέα κανονικότητα . Νέα καθημερινότητα θα έλεγα εγώ.

Τη Δευτέρα σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς,επανεκκινούν οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, οι δραστηριότητες παροχής ποτών και οι υπηρεσίες πίστας καρτ. Επίσης Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, καθώς έως σήμερα ελεύθερη είναι μόνο η μετάβαση προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cnn Greece όσον αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος :

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιώνσύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκαςή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Τα μέτρα λοιπόν σιγά σιγά περιορίονται όμως γι ακόμη μία φορά έρχεται η ώρα των πολιτών που θα πρέπει να δείξουν ατομική ευθύνη και να τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας .

Μεγάλη προσοχή λοιπόν το λέμε καθημερινά και δεν θα σταματήσουμε .

Η σταδιακή άρση των μέτρων γίνεται κι εμείς πρέπει να δείξουμε ατομική ευθύνη.

Ως λαός δείξαμε πολλά θετικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας ας μην γκρεμίσουμε ότι φτιάξαμε.

Η καθημερινότητα μας είναι διαφορετική οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί και να ακολουθούμε όλα τα μέτρα .

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας . Μην ξεχνιόμαστε !