Επανέρχομαι ξανά στο ίδιο θέμα με αφορμή μια νέα εικόνα που εντόπισα είναι από την Κέρκυρα (δίπλα στο ποτάμι) και έχει δημοσιευτεί στην ομάδα “Τα παράπονα σου στο Δήμαρχο”.

Ακόμα μία εικόνα ανευθυνότητας με πεταμένα γάντια…

Πρόσφατα σε άρθρο είδατε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του START έξω από κάδους απορριμμάτων με πεταμένα γάντια μιας χρήσης έξω από τους κάδους .

Εικόνες ντροπής και ανευθυνότητας από κάποιους οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και δεν λογαριάζουν κανέναν. Ούτε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας οι οποίοι αυτό το διάστημα δίνουν με τη σειρά τους μια μεγάλη μάχη στην καθημερινότητα.

Δεν είναι μόνο φαινόμενο κερκυραικό μιας και έχουμε δει πολλά δημοσιεύματα και από άλλες περιοχές της χώρας με πεταμένα γάντια και μάσκες από δω και από κει.

Οι αρμόδιοι το προηγούμενο διάστημα μας είπαν ότι γάντια και μάσκες πρέπει να κλείνονται καλά σε σακούλες και να πετιούνται στον κάδο απορριμάτων , ( όχι σε ανακύκλωση ) και να μην πετιούνται ανεξέλεγκτα .

ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ !

Η εικόνα που δημοσιεύτηκε στην ομάδα “Τα παράπονα σου στο Δήμαρχο”

Οι εικόνες που κατέγραψε πρόσφατα η κάμερα του START:

Πρέπει όλοι να γίνουμε συνεπείς και προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε όλους τους συμπολίτες μας ! – Φτάνει πια !

Πρόσφατα μεταξύ των οδηγιών που είχαν δοθεί από τους Δήμους στην Κέρκυρας και τις υπηρεσίες καθαριότητας αναφέρονταν:

– Τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

Δεν αφήνουμε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες. Χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.