Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
11.9 C
Corfu

Γράφει ο Δημήτρης Περιστέρης Ι “Απαίδευτη” η υπουργός, ενώ “θερίζει” ο κορωνοϊός τα σχολεία

Διαβάστε ακόμα

Η παραλλαγή Όμικρον έχει ήδη χτυπήσει την ευρωπαϊκή “πόρτα” και οι χώρες, η μία μετά την άλλη, ετοιμάζονται να λάβουν δραστικά μέτρα. Σε κάποιες από αυτές το lockdown είναι πιθανό σενάριο, ενώ σε άλλες έχει ήδη εφαρμοστεί πριν από την εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπουργών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, στην Ελλάδα το Lockdown δε βρίσκεται στην κυβερνητική φαρέτρα, αν και υπάρχουν ειδικοί που το προτείνουν, όπως έκανε πρόσφατα ο καθηγητής Καπραβέλος.

Το αν μια νέα απαγόρευση κυκλοφορίας θα έκανε καλό στην χώρα είναι ένα ερώτημα με πολλές διαφορετικές απαντήσεις, ωστόσο μήπως θα έπρεπε να παρθούν κάποια άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς στην κοινότητα;
Πιο συγκεκριμένα, σε μια σχολική τάξη πρέπει να νοσήσει το 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα και θα σκεφτόταν κανείς πως, εφόσον δεν προβλέπεται το κλείσιμο, θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα για τουλάχιστον μια στοιχειώδη απολύμανση μετά την εμφάνιση ενός κρούσματος.

Φυσικά, τίποτα από αυτά δε συμβαίνει, με αποτέλεσμα όταν ένα παιδί νοσήσει με κορωνοϊό να είναι πολύ πιθανό να μεταδώσει τη νόσο σε αρκετούς συμμαθητές του και αυτοί με την σειρά τους σε άλλους, με την αλυσίδα της διασποράς να συνεχίζεται.

Η κα Κεραμέως πρόσφατα απάντησε κατηγορηματικά στην ερώτηση για τα σενάρια που ήθελαν τα σχολεία να κλείνουν λόγω της έξαρσης του ιού και η απάντηση της ήταν πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Γεγονός που σημαίνει ότι η διασπορά μεταξύ των μαθητών θα συνεχίσει ακάθεκτη και ίσως επεκταθεί.

Για πολλούς ίσως αυτό δεν είναι πρόβλημα· τι συμβαίνει, όμως, με τα παιδιά που ζουν με ηλικιωμένους γονείς ή παππούδες; Με τα παιδιά που ζουν με γονείς που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα; Με λίγα λόγια με τα παιδιά που, αν “παραστρατήσουν” για λίγο στο σχολείο και κατεβάσουν την μάσκα τους, μπορεί να χάσουν ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειας τους;

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας σε αυτήν την ερώτηση ήταν ότι έχει τεθεί σε ισχύ πρωτόκολλο με πολλά τεστ ενώ αν ένα παιδί νοσήσει απομονώνεται άμεσα και τα παιδία γύρω του υποβάλλονται σε έως και επτά τεστ την εβδομάδα. Η επόμενη ερώτηση, όμως, είναι τι συμβαίνει αν αυτό το ένα παιδί έχει κολλήσει άλλα δύο; Δε συμβαίνει τίποτα διότι το τμήμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να κολλήσουν τα μισά συν ένα παιδιά, δηλαδή σε ένα τμήμα 20 ατόμων πρέπει να πιστοποιηθούν 11 κρούσματα για να κλείσει υπολογίζοντας πως δεν είναι όλοι οι μαθητές εμβολιασμένοι. Αυτό το σκεπτικό και αυτή η “στρατηγική” θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραγματικές τραγωδίες. Συνυπολογίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, η λήψη πραγματικών μέτρων προστασίας για τους μαθητές των σχολείων της επικράτειας θα ήταν η πιο συνετή πράξη, ιδίως αυτήν την περίοδο που διανύει η χώρας μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος.

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img