Πολιτικάντηδες  λέγονται εκείνοι οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν αρμοδίως γραμμένες τις επόμενες γενιές και ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τις επόμενες εκλογές.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του πολιτικάντη είναι το “πολιτικό κόστος”.  Για να γίνει κανείς πολιτικάντης  η συνταγή είναι απλή: απαξιώνει κάθε είδους αντίπαλο αφού πρωτίστως έχει απαξιώσει τη κοινωνία σερβίροντάς της «κουτόχορτο». Προσπαθεί να αποδημήσει κάθε αντίπαλο ψηφοδέλτιο ασχολούμενος με το γενεαλογικό δέντρο των υποψηφίων , την επαγγελματική τους ιδιότητα και όχι τα πολιτικά επιχειρήματα. Κάνει μαθήματα δεοντολογίας σε όλα τα επίπεδα ως ο φωτεινός παντογνώστης ! Φαιδρό το αποτέλεσμα όταν κατηγορείς εκείνους που σου δίνουν διαχρονικά βήμα για να παρουσιάσεις τα έργα και τις ημέρες της αυτοκρατορίας σου…

Η άσκηση της πολιτικής (politics) αποτελεί τέχνη και επιστήμη  που αφορά σε παραγωγή ιδεών και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης (ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, πολιτισμός κλπ)  καθώς επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, στον πολίτη, στον εργαζόμενο, κτλ. Όροι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι αλλά που μάλλον για ορισμένους πολιτικάντηδες είναι και θα παραμείνουν άπιαστο όνειρο.  Χρειάζεται πολιτικό ανάστημα που μάλλον δεν το έχουν για να μπορέσουν με ειλικρίνεια να κάνουν πρώτα αυτοκριτική και στη συνέχεια γενική κριτική επί παντός επιστητού. Χρειάζεται τόλμη για να αποδεχθούν ότι σε όλα τα ψηφοδέλτια υπάρχουν ικανοί και αξιόλογοι υποψήφιοι.

Τα νησιά του Ιονίου μπορεί να βρίσκονται ψηλά (3η θέση) στον πίνακα απορροφήσεων του ΕΣΠΑ , όμως δεν πήραν «ανάσα».  Και αυτό αποδεικνύεται και από τις σχετικές δηλώσεις  τον Οκτώβριο του 2018:  «δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι, δεν κάναμε ακόμα όσα είχαμε προγραμματίσει, όσα είχαμε προδιαγράψει, παρόλ’ αυτά θεωρούμε ότι τα βήματα προς τη θετική κατεύθυνση, προς το δρόμο της επιτυχίας είναι πολλά και σημαντικά και αυτά γίνανε παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες που είχε ο ίδιος ο μηχανισμός της Περιφέρειας και παρά την πολεμική που μας ασκήθηκε από συμφέροντα που κάθε φορά παρεμβάλλονταν στις διαδικασίες της καθημερινότητας και της πολιτικής που ασκούσε η Περιφέρεια». 

Συμπέρασμα: ότι υλοποιήθηκε έγινε κατόπιν ενεργειών σας και ότι δεν έγινε  φταίνε οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες , η πολεμική και πολλά άλλα.

Προτέρημα  ενός ανθρώπου που θέλει να λέγεται και ηγέτης είναι να μπορεί να αναγνωρίζει τα λάθη του και να διαθέτει ψυχραιμία.

Αγαπητοί μου υποψήφιοι: Μάθατε να περιστοιχίζεστε από αυλοκόλακες που μου θυμίζουν το παραμύθι χωρίς όνομα και τη φράση : τι ωραία που τα κάνεις, τι ωραία που τα λες!! Λυπάμαι που θα σας δυσαρεστήσω για πολλοστή φορά  αλλά η καθημερινότητα είναι ο απόλυτος μάρτυρας των έργων της αυτοκρατορίας σας….

Οι πολιτικοί άνδρες φαίνονται στις δύσκολες στιγμές, οι πολιτικοί  νάνοι στην καθημερινότητα.

Αρχή άνδρα δείκνυσι!!