Είχα σκοπό  να μην αναλωθώ σε  πολιτικάντηδες που επιβιώνουν  έρποντας και γλύφοντας…. Ασκώντας «πολιτική» με χιούμορ, γιατί δεν έχουν άλλες δυνατότητες! Δυστυχώς για κακή μας τύχη, ορισμένοι,  επιβιώνουν όλα αυτά τα χρόνια μέσα από συντεχνίες και πολιτικά τερτίπια και θεωρούν ότι αποτελούν τον ομφαλό της γης ή κατά άλλους έχουν  το αλάθητο. Ορισμένοι «πολιτικοί άρχοντες» σουλατσάρουν ανέμελα,  περιφέροντας την ανικανότητά τους και ενίοτε «στολίζουν» με επίθετα όσους δεν υποκλίνονται   σε πολιτικές αλχημείες και δεν ζητωκραυγάζουν για το ανύπαρκτο έργο τους.  Σε ότι με αφορά τα κοσμητικά επίθετα τους τα επιστρέφω διότι χαρακτηρίζουν τους ίδιους και τις πολιτικές τους. Αρνούμαι να εξακολουθώ να παρακολουθώ την ανικανότητα και να την ερμηνεύω ως βλακεία. Αρνούμαι να έχουν την τύχη του τόπου μου μετριότητες γιατί έχουν  τον  τίτλο του καλού ανθρώπου…  Αδυνατώ να κατανοήσω ότι πρέπει εν έτη 2018 να δέχομαι την πολιτική του «Μαυρογιαλούρου»  χωρίς επί της ουσίας να αλλάζει ο τρόπος διεκδίκησης και η καθημερινότητά μας. Αδυνατώ να δεχτώ ότι εξαιτίας λαθών ή παραλήψεων, η Κέρκυρα  ακόμη δεν έχει λύσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μήπως ήλθε η ώρα για ορισμένους να ασχοληθούν επί της ουσίας με τα προβλήματα μας;

Σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν κατά καιρούς σε όσους δεν «υποκλίνονται», είμαι σίγουρη ότι αποτυπώνουν ξεκάθαρα το ήθος και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

Προφανώς υπάρχουν και οι πολιτικοί. Άνθρωποι με ήθος, όραμα, υπευθυνότητα,  και αγάπη για τον τόπο! Πόσοι όμως είναι οι πολιτικοί και πόσοι οι «πολιτικάντηδες»;