Η Κέρκυρα και τα Ιόνια συνολικά  για να πάνε  μπροστά χρειάζονται  μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς.

Η πολιτική παραπλάνηση  με εκθέσεις ιδεών έχει ημερομηνία λήξεως.

Το παλιό αποδομήθηκε στη συνείδηση της κοινωνίας, το συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό αποδείχτηκε καταστροφικό. Πρέπει να φύγουμε από τα μεγάλα λόγια και να περάσουμε σε πράξεις

Ένα  χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα επιχειρεί να αλλάξει  ταμπέλες, προσπαθώντας να διατηρήσει το τέλμα. Σε λίγο κανένας δεν θα θυμάται όσα συνέβησαν στη Κέρκυρα. Κανείς δεν θα θυμάται ότι το πρόβλημα που είχαμε ήταν να αλλάξει  ο τόπος  για να ακολουθήσει τον κόσμο που αλλάζει γοργά αλλά κάποιοι που διαχειρίστηκαν  τα κοινά τα τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα ενώ  επιμένουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως «εραστές» του τόπου και όχι της καρέκλας.

Ο στόχος δεν είναι από τον μετριοπαθή να περάσουμε στον αδιάλλακτο. Ούτε να βάλουμε διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία  για να εξαπατήσουμε τους «ιθαγενείς»  .

Είναι θλιβερό ένα παλιό σύστημα εξουσίας να πιέζει.  Το κυρίαρχο δίλημμα είναι διαχρονικά το ίδιο: Αλλαγή ή διατήρηση παρασιτικού πελατειακού μοντέλου;

Αυτό ακριβώς το ερώτημα, επιμελώς, αποσιωπάται.  Και σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουμε με την ψήφο μας οι πολίτες αφού διανύσουμε μία ακόμη προεκλογική περίοδο . Δεν έχουμε το δικαίωμα να αναπαράγουμε τη στασιμότητα που χρεοκόπησε την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.

Ευτυχώς βέβαια η κοινωνία δεν ξεχνά..  Δεν ξεχνά ποιες είναι εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες αναπαράγουν το χρεοκοπημένο σύστημα, ποιες υπόσχονται επιστροφή στο παρελθόν και ποιες θέλουν να το αλλάξουν.

Εκείνοι οι οποίοι διεκδικούν τον ρόλο του τιμητή οφείλουν με πράξεις να το αποδείξουν. Πάνε και έρχονται, χρησιμοποιούν τα κόμματα κατά το δοκούν όταν και όπως τους βολεύει αλλά κατά τα άλλα έχουν σχέδιο, όραμα και προοπτικές για  τον τόπο… Αλήθεια τόσα χρόνια γιατί δε το έκαναν πράξη όταν βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης; Γιατί αν είχαν γίνει όσα είχαν υποσχεθεί είναι βέβαιο ότι σήμερα η Κέρκυρα και τα Ιόνια θα είχαν διαφορετική εικόνα σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ανάγκη να τελειώνουμε  με τους πολιτικούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή και σήμερα προεκλογικά επαίρονται για έργα και ημέρες κατόπιν ενεργειών τους,  όχι για τα μεγάλα αλλά για τα μικρά και τα αυτονόητα.

Να τελειώνουμε με το παλιό και φθαρμένο γιατί αν δεν τελειώσουμε θα μας τελειώσει . Δεν υπάρχει μέση λύση . Υπάρχει η αλήθεια μιας πολιτικής που ασκήθηκε στα ερείπια της απόγνωσης των ανθρώπων για μια καλύτερη μέρα και οδήγησε σε αδιέξοδα.