Πολλές φορές μέσω των κειμένων που γράφω αναφέρομαι σε προβλήματα της καθημερινότητας στο νησί , με σκοπό την ανάδειξη τους και ταυτόχρονα την επίλυση τους .

Τις τελευταίες ημέρες και χαίρομαι γι αυτό , γράφω και για καλές ειδήσεις που αφορούν τον τόπο μας . Ειδήσεις που κάνουν το νησί μας να κυριαρχεί .

Ακόμη ένα καλό νέο είναι ο χάρτης που θα δείτε παρακάτω .

Ο χάρτης για το 2019 ο οποίος δείχνει τις 21 παραλίες της Κέρκυρας που είναι προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία .  20 παραλίες με πλωτά αναπηρικά αμαξίδια και μία με ράμπα.

13 πλωτά αμαξίδια έχει ο Δήμος Κέρκυρας ( τα οποία απέκτησε μέσα σε 4 καλοκαίρια )  και 7 ο σύλλογος ΑμεΑ.

Τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία, μετακίνηση στην άμμο, αλλά και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό.

Επιπλέουν κινούνται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα, καθιστώντας το νησί των Φαιάκων ως έναν από τους πλέον “φιλικούς” προορισμούς για ΑμεΑ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

Πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δράσεις για τα άτομα με αναπηρία στο νησί , πόσο σημαντικό είναι οι τουρίστες που επιλέγουν το νησί μας να ξέρουν ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν προσβάσιμες παραλίες !

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το ΝΑΟΚ να φτιαχτεί ακόμη μία ράμπα στην παραλία στο ΝΑΟΚ.

Να σημειώσω ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική η συμμετοχή συλλόγων και εθελοντών ενώ πολύτιμες είναι και οι δωρεές από φορείς , πλωτών αμαξιδίων .

Το χάρτη δημοσίευσε στο facebook ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας:

Η ανάρτηση του συλλόγου:Αυτός είναι ο τελικός χάρτης με τις προσβάσιμες παραλίες της Κέρκυρας.
Γίνεται μια προσπάθεια από το Σύλλογο μας να φτιάξουμε μια ακόμα ράμπα στο ΝΑΟΚ.
Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει ενημέρωση.

Επίσης για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο του συλλόγου στα 6974481780 & 6944342824.