Με την κριτική καλά τα πάμε…

Με την αυτοκριτική όμως  , τι γίνεται;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην Κέρκυρα πάντα δύο πράγματα  κάναμε και κάνουμε με ευκολία.

1ον να κριτικάρουμε και 2ον να ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ!

Αφορμή για την σκέψη μου αυτή , στάθηκε μία φωτογραφία (βλ. παρακάτω)  , η οποία κάνει τον γύρο του Facebook συγκεκριμένα , όχι μόνο τοπικά , αλλά και εκτός «συνόρων» Κέρκυρας , από συμπατριώτες μου που ζουν σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Πάτρα ακόμα και στο εξωτερικό.

Ιδού λοιπόν η φωτογραφία:

(Δεν σας κρύβω , ότι γέλασα μόλις την είδα με μία πρώτη ματιά ,  όμως με μία  δεύτερη  , σκέφτηκα κάποια πράγματα)

Η φωτογραφία αυτή λοιπόν  έχει να κάνει με το θέμα των απορριμμάτων και την πολυπόθητη λύση που ακούμε από τα χείλη Δημάρχων , αντιδημάρχων, συμβούλων , Γραμματέων και… Φαρισαίων , αλλά δεν βλέπουμε δεκαετίες τώρα και μάλιστα αρκετοί έχουν χτίσει ή προσπάθησαν τουλάχιστον να χτίσουν καριέρες πάνω στον «Γολγοθά» που ονομάζεται σκουπίδια.

Κανέναν , επομένως , τοπικό «άρχοντα» δεν βγάζω από το κάδρο των ευθυνών για το ζήτημα αυτό ! Ούτε τους πρώην , ούτε τους νυν , ούτε τους επόμενους ! Γιατί βλέπεις , οι πρώην ήταν νυν  και οι νυν θα  γίνουν πρώην και  οι επόμενοι θα γίνουν νυν !!!

Και…

(ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΖΩΗ)

Αυτοί κρίθηκαν , κρίνονται και θα κριθούν! Εσύ όμως Κερκυραίε/α που αγαπάς τον τόπο σου , τον πονάς (αλλά συνάμα τον μισείς) , τι κάνεις , πως διεκδικείς , πως πολεμάς για όλα όσα θες να έχεις σωστά και λειτουργικά στην καθημερινότητά σου; Θα σου απαντήσω! Τίποτα δεν κάνεις … Εκ του ασφαλούς , πίσω από μία οθόνη  , πατώντας με μανία τα πλήκτρα , πετώντας στην προσωπική σου σελίδα την μία «φωτοβολίδα» πίσω από την άλλη , δεν κάνεις τίποτα άλλο … Για ένα like , για λίγο κους-κους , για να περνάει η ώρα βρε αδελφέ…

Κριτικάρεις , αναρτάς , αναλύεις και η …ευθύνη «έφυγε» από πάνω σου! Πότε , σου έκανες κριτική λοιπόν για τα σκουπίδια , την ψήφο και τις επιλογές σου; Και εδώ θα σου απαντήσω ξανά! ΠΟΤΕ!!!

Βλέπεις , πονάει η αυτοκριτική . Όπως και η αλήθεια ! Άλλωστε αυτά είναι αλληλένδετα . Το κεφάλι σου το χτυπάς κατόπιν εορτής , αλλά είναι αργά!

Άκου , αν θες , αυτή την φιλική συμβουλή… Για την επόμενη διαδικτυακή σου κουβεντούλα γύρω από το θέμα των σκουπιδιών που σε έχει πνίξει , με έχει πνίξει , μας έχει πνίξει… Που μας εμπαίζουν , μας φλομώνουν στις υποσχέσεις!

Σκέψου τα εξής:

  • Ανακύκλωση στο σπίτι σου έκανες πριν πετάξεις τα σκουπίδια;
  • Έμαθες στο παιδί σου (ακόμα και μέσω παιχνιδιού) πως κάνεις ανακύκλωση;
  • Ενημέρωσες την Υπηρεσία Καθαριότητας , πριν βγάλεις τα ογκώδη σου αντικείμενα;
  • Πριν ψηφίσεις τον τριτοξάδελφο , του μπατζανάκη ,  της κουμπάρας της θείας σου ,τον γνώρισες ; Άκουσες όλα όσα ΘΑ υλοποιήσει ,όταν εκλεγεί; Είναι εφικτά;

 

                                    ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ   

                                                    

Όλα αυτά που έζησες , ζεις και θα ζήσεις εσύ τα έφτιαξες! Όλους αυτούς που ψήφισες και θα ψηφίσεις με την ελπίδα (εάν γίνει αναγραμματισμός σχηματίζεται η λέξη ΛΕΠΙΔΑ) , να λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών του τόπου σου !Είναι δημιούργημα δικό σου! Είναι ο καθρέφτης σου…

Στον «καθρέφτη» σου , κοιτάχτηκες;