Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησης Στρατιωτικού Ιατρού στο Ιατρείο της Ερείκουσσας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολούθησα την ανακοίνωση του συναδέλφου, κ. Στέφανου Γκίκα ως προς την τοποθέτηση του Στρατιωτικού Ιατρού στο Ιατρείο της Ερείκουσσας. Χαιρετίζω την κίνηση αυτή, καθ’ ότι κύριο μέλημα όλων μας είναι να συμβάλλουμε όλοι τα μέγιστα για την καλύτερη, δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Θα ήθελα, μόνο, να αναφέρω ότι το πρόβλημα της έλλειψης Ιατρού δεν λύνεται με πρόσκαιρες και επιδερμικές λύσεις, όπως με την τοποθέτηση Στρατιωτικού Ιατρού, αλλά απεναντίας χρειάζεται συνολική αναπροσαρμογή και αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου , το οποίο και επεσήμανα εντόνως κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Παρασκευής (14-2-2020)-(η οποία σημειωτέον συζητήθηκε μετά από 1 περίπου μήνα αναβολών (Πρώτο κατά σειρά πρωτόκολλο κατάθεσης: 390/20-1-2020, όλες οι παρεμβάσεις έχουν αναρτηθεί στο site της Βουλής των Ελλήνων).

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι μετά και την Επίκαιρη Ερώτηση της Παρασκευής και τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας ότι είναι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την τοποθέτηση του Στρατιωτικού Ιατρού, είχα καταθέσει εκ νέου Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Εντούτοις χαίρομαι που σήμερα υπάρχει αίσιο τέλος στην ιστορία αυτή, έστω και αν η λύση είναι προσωρινή. Οφείλουμε να συμβάλλουμε τα μέγιστα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και δη των συμπατριωτών μας στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Είναι χρέος, ευθύνη και καθήκον όλων μας».