Οι εργαζόμενοι γονείς, με την πάλη των σωματείων τους απέδειξαν στην πράξη, ότι έχουν την δύναμη να υπερασπίσουν την λειτουργία των Παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών.

Από τις 7/5/19  οι επικεφαλής  υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια Ι. Ν. και Δήμο κεντρικής Κέρκυρας – Διαποντίων νησιών (Αλεξάνδρα Μπαλού – Γιάννης Μπορμπότης) ανέδειξαν δημόσια το πρόβλημα της παύσης τροφοδοσίας στους Παιδικούς Σταθμούς  επισημαίνοντας  την  πολιτική ευθύνη της  Δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ), για τον κίνδυνο να ξεμείνουν οι κοινωνικές δομές  από  τρόφιμα, λόγω  της μη έγκαιρης  προκήρυξης του διαγωνισμού τροφοδοσίας.

Παρ’ όλο που ζητήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για εξεύρεση άμεσης λύσης, καλώντας συγχρόνως τις άλλες παρατάξεις να πάρουν θέση,  το μόνο που  εκλάβαμε ήταν η σιωπή τους!

Μια σιωπή ένοχη και καθολική που έρχεται από παλιά,  γιατί από κοινού τόσο η νυν Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προκάτοχοι  Δήμαρχοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ),  ανέχτηκαν την διαρκή υποβάθμιση των Παιδικών σταθμών με την συρρίκνωση του προσωπικού. Έμειναν αδρανείς από κάθε διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.  Ανέχτηκαν το αίσχος της ελαστικής εργασίας  με προσλήψεις συμβασιούχων ΕΣΠΑ και 8μηνιτών με μισθούς πείνας.   Αντιμετώπισαν τις  ανάγκες για σύγχρονες κτηριακές υποδομές με μικρο-μπαλώματα, και ενοίκια χιλιάδων ευρώ για κτήρια ακατάλληλα,  ενώ  θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν άλλα δημόσια κτήρια που μένουν κλειστά και ρημάζουν. Μάλιστα πολλοί θα θυμούνται τις προσπάθειες των προκατόχων Δημάρχων του κυρίου Νικολούζου να επιβάλουν ακόμη και φορο-τροφεία στους γονείς, κάτι που αποτράπηκε επανειλημμένα  απ’ τους αγώνες των εργαζομένων, των γονιών και των συνδικάτων.

Η  σιωπή της Δημοτικής αρχής  όμως δεν έλυσε το πρόβλημα,  απλώς το συγκάλυπτε.  Οι μόνοι ψίθυροι που διέρρεαν ήταν κάθε λογής φαρισαϊσμοί αποποίησης πολιτικών ευθυνών με το μπαλάκι των ευθυνών να πέφτει (ως συνήθως) στους εργαζόμενους και τις  υποστελεχωμένες υπηρεσίες  με ευθύνη όμως  της ομογάλακτης «αριστερής» κυβέρνησης. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που όφειλε:

1.έγκαιρα να δει τη λήξη των συμβάσεων

  1. να πάρει μέτρα γνωρίζοντας τη γραφειοκρατία πχ ανάθεση κατά προϊόν

3 να την ξεπεράσει και να αγοράσει τα τρόφιμα και ας ήταν έξω από τις νομότυπες διαδικασίες.

 

Όσο οι μέρες περνούσαν, στους Παιδικούς σταθμούς παρατηρούνταν  αυξανόμενη έλλειψη τροφίμων με πρώτο το ίδιο το ψωμί.  Οι ιθύνοντες της Δημοτικής αρχής αντί ν’ αναλάβουν την ευθύνη να δώσουν ουσιαστική λύση,  επιστράτευσαν  τον «εθελοντισμό» των «καλών» επιχειρηματιών  να τους ξελασπώσουν με χορηγίες τροφίμων.

     …Γνωστό το έργο, γνωστό και το αποτέλεσμα ! Οι επιχειρηματίες όση ελεημοσύνη κι αν «πρόσφεραν»,  δεν ήταν αρκετή να καλύψει το σύνολο των ελλείψεων της  σίτισης των παιδιών. Ίσως βέβαια η Δημοτική αρχή δε πρόλαβε να ζητήσει τη «χορηγίες» κι άλλων επιφανών επιχειρηματιών σαν αυτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του ανά την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ,  με πρώτο τον Π. Κόκκαλη !!!

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση τα ταξικά σωματεία με τη νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και κοινωνικοί φορείς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.   Κατάγγειλαν την Δημοτική αρχή καλώντας τους εργαζόμενους και τους γονείς, να διατρανώσουν αγωνιστικά με κινητοποιήσεις  για την  άμεση λύση του σοβαρού προβλήματος στις κοινωνικές δομές.

         Μπροστά στον φόβο της κατακραυγής των εργαζόμενων… όλα μπορούν να ανατραπούν! Αυτό ήταν που τελικά εξανάγκασε την Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες παρατάξεις να αναδιπλωθούν.   Έτσι, κάτω κι απ’ την  επίμονη  πίεση  των  εκλεγμένων της ΛΑ.ΣΥ. στο  Δημοτικό συμβούλιο (17/5/19) υιοθέτησαν τελικώς ως μόνη λύση την κοινή πρόταση φορέων και της ΛΑ.ΣΥ.,  για έκτακτη  απευθείας  ανάθεση  προμήθειας  τροφίμων  για τους  Παιδικούς Σταθμούς και τις κοινωνικές δομές.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ουσιώδες ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό της Κέρκυρας και τους εργαζόμενους, μπροστά και στις εκλογές.  Να πιστέψουν στη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ !

Στη  δύναμη του οργανωμένου ταξικού αγώνα, γιατί αυτή είναι η μόνη  δύναμη που  μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα απ’ στη ζωή μας.  Δυναμώνοντας τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι  στα σωματεία, θα δυναμώσουν πιο μαχητικοί αγώνες για να ανατραπούν πολλές περισσότερες πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ κλπ) του κεφαλαίου και της ΕΕ, και οι εκλεκτοί τους Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες στην τοπική  διοίκηση σε Δήμους – Περιφέρειες.

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους 3 Δήμους της Κέρκυρας και της Περιφέρειας βρίσκονται οι υποψήφιοι που πρωτοστατούν στους καθημερινούς κοινωνικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που είτε ως εκλεγμένοι στην Τοπική διοίκηση είτε μέσα από σωματεία και φορείς παλεύουν μαζί με το λαό για κάθε μικρό ή μεγάλο του πρόβλημα.

     Μπροστά στις εκλογές  στις 26 Μάη, σ’ αυτούς τους  ανθρώπους της Λαϊκής συσπείρωσης  και στους κομμουνιστές αξίζει να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα την ψήφο τους.  Γιατί είναι οι μόνοι που θα είναι δίπλα τους και μετά απ’ αυτές, σε κάθε αγώνα.

Για να είναι ΔΥΝΑΤΟΣ ο ΛΑΟΣ

  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους Δήμους της Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ