Προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου , στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Πεζετελ της 359 Μοιρα Αεροπορικής εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών. ( ΜΑΕΔΥ ) προερχόμενα από τη βάση τους στο στρατιωτικό  αεροδρόμιο της Δεκελείας όπου την χειμερινή περίοδο πραγματοποιείται η τεχνική τους συντήρηση .

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για όλη την αντιπυρική περίοδο .
Είναι οι φυλακές άγγελοι της Κεφαλλονιάς αλλά και της Ζακύνθου όπου έχει χρειαστεί αρκετές φορες να επιχειρήσουν σε πυρκαγιές και στο γειτονικό νησί.

Γεώργιος Πουρναρας

Στη σημερινή τους άφιξη τους επισκέφτηκε ο Συντονιστής επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Πελλοπόνησου Δυτικής Ελλάδας και Νήσων Υποστράτηγο κ. Γεώργιος Πουρναρας καθώς και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλλονιάς Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Πύραρχος Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Εκ μερους των Αναγνωστών μας ευχόμαστε καλή διαμονή στο νησί μας , υγεία και άκαπνη σεζόν.

Να τους ευχαριστήσουμε από την καριδά μας όλους , όλη τη δύναμη της μονάδας από πιλότους μέχρι τους εργαζόμενους στη πίστα  για την μεγάλη κοινωνική τους προσφορά στην προστασία του περιβαλλοντος και στις περιουσίες μας .  Εχουν την θαυμασμό και την Ευγνωμοσύνη μας γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για εμάς , τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΡΕΣΣ