Η μεγάλη βρετανική εφημερίδα Daily Mail υμνεί σε δημοσίευμά της τη Σίφνο ως έναν ανερχόμενο παράδεισο γαστρονομίας, πολιτισμού και διακοπών, σχετικά άγνωστο στους βρετανούς ταξιδιώτες.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η υψηλή κοινωνία της Αθήνας καθώς και γάλλοι τουρίστες συναντώνται πολύ συχνά στον παραδοσιακό συνοικισμό της Απολλωνίας.Το νησί παρέμενε σχετικά άγνωστο στους ξένους τουρίστες, καθώς η μεταφορά προς αυτό γίνεται αποκλειστικά δια θαλάσσης μέσω Αθηνών ή Σαντορίνης.Η παράδοση του νησιού στη γαστρονομία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και δεν είναι τυχαίο που ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο πρώτος Έλληνας που συνέταξε βιβλίο μαγειρικής, γεννήθηκε στο νησί το 1878.Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Σκάρλετ Γιόχανσον εθεάθη σε ένα από τα πιο πειραματικά εστιατόρια του νησιού το περασμένο καλοκαίρι, το Omega3, το οποίο αποτελεί γαστρονομικά ναυαρχίδα της Σίφνου. Επιπλέον, το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία στο εκτενές δίκτυο μονοπατιών του, ένα εκ των οποίων οδηγεί σε μια μυστηριώδη μυκηναϊκή ακρόπολη, στο ύψωμα ενός βουνού, κάποιο άλλο σε ένα μοναχικό σημείο κολύμβησης δίπλα σε ένα αρχαίο ορυχείο και ένα άλλο στην πρώην πρωτεύουσα, το παράκτιο Κάστρο.Ο συντάκτης του άρθρου, Simon Busch, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στο νησί μπορεί κανείς να γευματίσει σαν βασιλιάς και στη συνέχεια να περπατήσει μερικά από τα πιο παραδεισένια μονοπάτια της Ελλάδας στο νησί.

πηγή tornos