Με πολύ συγκίνηση και χαρα σήμερα είχαμε τη χαρα να παραστούμε στην τελετή παράδοσης των τελευταίων 12 εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη (Οικισμός Κέρκυρα V) στους δικαιούχους τους και ταυτόχρονα στην τελετή Αγιασμού και εγκαινίων του οικισμού, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδακη και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, καθώς και άλλων τοπικών και μη πολιτικών παραγόντων. 

Αυτό ήταν ένα πολύπαθο και σχεδόν εγκαταλελειμένο, πλέον, έργο που χάρη στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης του Κυριακου Μητσοτακη και τις άοκνες, συστηματικές και επίπονες προσπάθειες του Βουλευτή της ΝΔ κ. Στέφανου Γκικα, πραγματοποιήθηκε, παραδόθηκε στην Κερκυραϊκή κοινωνία και σήμερα στεγάζει 176 οικογένειες Κερκυραίων εργαζόμενων. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την καίρια συμβολή του Υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ, της ΠΙΝ και του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντιων Νήσων στην υλοποίηση του, αφού αποτέλεσε συλλογική, κατά βάση, προσπάθεια, με μοχλό το ίδιο το Υπουργείο. 

Ο κ. Χατζηδάκις αναφέρθηκε στις περιπέτειες του έργου αυτού, επι 14 περίπου χρόνια, στην υλοποίηση του και στην σημαντικότητα του για την Κέρκυρα. 

Την ΔΕΕΠ Κέρκυρας στην τελετή παράδοσης – εγκαινίων του οικισμού, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κ. Γιαννης Κοντος.