Επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δώδώνης   του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Γιάννενα, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής (και βουλευτή Ιωαννίνων) Κώστα Τασούλα ,τους Υπουργούς Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο , Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης και των δύο Περιφερειαρχών  Ηπείρου κ.Αλέξανδρου Καχριμάνη  και  Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΥΛΟΥ ,στις δηλώσεις της ανέφερε, ότι η Κέρκυρα θα γίνει πρότυπο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, παράδειγμα προς μίμηση, όπως τα Ιωάννινα.

Ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη των σχετικών χώρων είχε ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη ,τους βουλευτές Ιωαννίνων και με στελέχη της διαχείρισης του εργοστασίου και με την συμμετοχή των Υπουργών που τον συνόδευαν.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για τον προγραμματισμό στην σύγχρονη διαχείριση απορριμάτων στα Ιόνια Νησιά και δεσμεύθηκε, ότι η Κυβέρνηση μαζί με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, θα λύσουν το πρόβλημα, μέσα στην τετραετία.