Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Κέρκυρας αναφορικά για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κ Νίκης Κεραμέως στην Κέρκυρα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

Την Τρίτη θα επισκεφτεί για τα εγκαίνια του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας η υπουργός παιδείας κ. Κεραμέως. Ως γονείς έχουμε πολλούς λόγους να την υποδεχτούμε με διαμαρτυρία και κινητοποίηση μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας. Ειδικά για το έντονο προβληματικό κτιριακό ζήτημα που έχει η Κέρκυρα και που σε «μόλις» 18 χρόνια έδωσαν σε λειτουργία το 4ο ΓΕΛ. Την ίδια στιγμή που παμπάλαια και ακατάλληλα κτίρια φιλοξενούν καθημερινά τα παιδιά μας σε μικρές αίθουσες και μικρά προαύλια, σε αίθουσες που βάζουν νερά, σε κτίρια που καταρρέουν και γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα! Σε σχολεία μπροστά σε δρόμους με υπερβολική κίνηση, σε νηπιαγωγεία  που λειτουργούν σε κοντέινερ!!!

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πανελλήνιες εξετάσεις και η ενεργοποίηση της τράπεζας θεμάτων από την Α Λυκείου, έβαλε ακόμη πιο μεγάλο φραγμό στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα παιδιά μας που εξοντώνονται ψυχολογικά, που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα δημιουργώντας ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο και συγχρόνως καταργώντας ουσιαστικά μαθήματα ολόπλευρης μόρφωσης (καλλιτεχνικά, κοινωνιολογία κλπ).

Η έλλειψη εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προσωρινοί εκπαιδευτικοί όπως αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και η έλλειψη ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, σχολικών νοσηλευτών είναι προβλήματα που ακμάζουν και δεν λύνονται σχεδόν ποτέ αφού κανένα υπουργείο παιδείας δεν έβαλε σε προτεραιότητα τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες της μόρφωσης των παιδιών μας.

Δηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητη!

Καλούμε όλους τους γονείς στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ-ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, την Τρίτη στις 8:30π.μ στο Μαράσλειο και θα ακολουθήσει πορεία προς το 4ο ΓΕΛ.