Ο tour operator γράφει στους συνεργάτες για να τους ενημερώσει σχετικά με το «αναθεωρημένο πρόγραμμα» και προσθέτει πως «η μείωση των δρομολογίων έχει ως αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια των κοινών μας πελατών, καθώς δεν μπορούμε να παρέχουμε πλέον τις διακοπές που θέλουν να κάνουν».

Η Jet2Holidays έχει ξεκινήσει να επικοινωνεί με ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες, των οποίων οι πελάτες επηρεάζονται από την αλλαγή αυτή σχετικά με τις κρατήσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του tour operator προς τους συνεργάτες του αναφέρει: «Ενώ πραγματοποιείται η διαδικασία αυτή, παρακαλούμε να μην επικοινωνείτε μαζί μας για περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς θα είναι διαθέσιμες στο email που θα λάβετε» και προσθέτει ότι μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακές αιτήσεις για να τους καλέσουν οι εκπρόσωποί του.

Οι πράκτορες ενημερώθηκαν ότι σε μια πλήρη ακύρωση πακέτου, η πλήρης επιστροφή χρημάτων θα υποβληθεί σε επεξεργασία αυτόματα εντός 14 ημερών, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τον πράκτορα.

Εάν δεν υπάρχουν πτήσεις που να ανταποκρίνονται στις προτιμητέες ημερομηνίες αναχώρησης, η Jet2Holidays θα παρέχει την «πιο κοντινή χρονικά εναλλακτική» ή μία πλήρη αποζημίωση και θα υπάρχει επικοινωνία με τον ταξιδιωτικό πράκτορα για να συζητηθούν οι διαθέσιμες επιλογές. Εάν υπάρχει εναλλακτικό δρομολόγιο εντός της ίδιας ημέρας, οι πελάτες παροτρύνονται να το προτιμούν και δεν χρειάζεται μεσολάβηση από τον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Πηγή: money-tourism.gr