Η ανακοίνωση της παράταξης “Κερκυραϊκή Αναγγένηση Φωνή Δημότες για Διαφάνεια”:

Η συνέργεια των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ παρέδωσαν δίχως καμία αίσθηση δικαίου για τις επόμενες γενιές, την δημόσια γη του Τόπου μας θυσιάζοντας μέσω του μορφώματος του ΤΑΙΠΕΔ, το μοναδικό σε φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα οικοσύστημα του Ερημίτη για την αποπληρωμή του παράνομου, απεχθούς και επονείδιστου εξωτερικού χρέους της πατρίδας μας στους αδηφάγους δανειστές.

Η παρθένα αυτή γη στον Ερημίτη αποτελεί κρίσιμο εθνικό πλούτο και ανήκει διαχρονικά στους Έλληνες και δη στους κατοίκους του νησιού, που την διαφύλαξαν από γενιά σε γενιά και έλπιζαν σε ένα πατριωτικό όραμα για την ανάδειξή της με τους αναφερόμενους περιβαλλοντικούς όρους στα κανονιστικά πλαίσια των εθνικών πάρκων και δρυμών. Η εκχώρηση αυτής της δημόσιας γης προς τουριστική εκμετάλλευση σε ξένα συμφέροντα και ουσιαστικά η τσιμεντοποίηση του θαλάσσιου και χερσαίου οικοσυστήματος που περιλαμβάνει, κρίνεται ηθικά απαράδεκτη, κοινωνικά αδιαπραγμάτευτη και χωρίς νομιμοποίηση καθότι ουδέποτε δόθηκε η σχετική λαϊκή εντολή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο οποίο συμμετέχουμε ως συμπαράταξη, με την σημαντική απόφασή του 6-56/24.02.2020 επικαιροποίησε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας και, μεταξύ άλλων, τάχθηκε κατά κάθε πράξης ιδιωτικοποίησης, τσιμεντοποίησης και κακοποίησης της απείρου φυσικού κάλλους περιοχής του Ερημίτη ενώ επιπρόσθετα ζήτησε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να κηρυχθεί ο Ερημίτης προστατευμένος χώρος με απαγόρευση κάθε δόμησης και με δημόσια χρήση ως οικολογικό πάρκο χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ευελπιστούμε ότι η θεσμικά υπεύθυνη Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου θα σταθεί έντιμα και πέρα από κομματικές σκοπιμότητες στο ύψος της δημοκρατικής αυτής απόφασης ορθώνοντας κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού τη διαχρονική βούληση του κερκυραϊκού λαού ενάντια στην επιχειρούμενη «επένδυση».

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της συμπαράταξης να προσέλθουν δυναμικά το Σάββατο 11 Ιουλίου

– στις 11 το πρωί στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων στο νέο πεζόδρομο στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως, και

– στις 5 το απόγευμα στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα και την καταστροφή του οικοσυστήματος του Ερημίτη, στις Σινιές (θέση Ελαιουργία).

Η «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» και η «Φωνή – Δημότες για Διαφάνεια» στηρίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες των κατοίκων της περιοχής, του σωματείου «Ερημίτης Πλους» και όλων των περιβαλλοντικών συλλόγων ενώνουν τη φωνή τους με κάθε πολίτη, ομάδα πολιτών, σωματείο ή οργάνωση που συμμετέχει για την αποτροπή της απώλειας του πλέον παρθένου οικοσυστήματος στην Κέρκυρα, του Ερημίτη.

Το Σάββατο 11 Ιούλη η απάντηση της κερκυραϊκής κοινωνίας για τον Ερημίτη θα είναι μαζική και καταλυτική γιατί ο σκοπός μας είναι ιερός: να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ως μια γη ελεύθερη για πάντα.