Ως «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ευχόμαστε στους μαθητές όλων των βαθμίδων καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης. Ευχές στέλνουμε επίσης στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό καθαριότητας και γενικά όλους τους εργαζόμενους στις 31 εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας.

Παράλληλα με αφορμή το πρώτο κουδούνι της χρονιάς επιθυμούμε να επισημάνουμε τ’ ακόλουθα:

1) Το σχολικό έτος ξεκινά για μία ακόμη φορά εν μέσω πανδημίας και με πολλά προβλήματα. Αυτό «αγγίζει» και τη βόρεια Κέρκυρα. Τα 3 Λύκεια, τα 5 Γυμνάσια, τα 7 Σχολικά Κέντρα, τα 13 Νηπιαγωγεία και οι 3 Παιδικοί σταθμοί, όπου φοιτούν πάνω από 2000 παιδιά αντιμετωπίζουν κακές συνθήκες υποδομών, ελλείψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών. Αντιμετωπίζουν επίσης μια εχθρική πολιτική που θέτει φραγμούς στους νέους/ες των λαϊκών στρωμάτων με την υποβάθμιση της δωρεάν παιδείας και με την ενίσχυση των φραγμών (π.χ. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια).

2) Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους στην προσπάθεια τους για μορφωτική πρόοδο είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής, πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Είναι αποτέλεσμα όμως και της στάσης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι οποίες διαχρονικά περιφρονούν τις ανάγκες της δημόσιας παιδείας και της νεολαίας.

3) Τα προβλήματα της παιδείας μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη δράση. Η μάχη της λαϊκής οικογένειας για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών της μπορεί να γίνει νικηφόρα. Τα όνειρα των μαθητών μπορούν να βρουν διέξοδο. Η προσδοκία των εκπαιδευτικών να μορφώσουν ουσιαστικά τους μαθητές μπορεί να γίνει πραγματικότητα. “Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται!”
Πιστοί στο ποιητικό κέλευσμα του Ρίτσου, “ορκιστείτε να ’χει το παιδί το ψωμί του και το βιβλίο του, να μάθει να γράφει σ’ αγαπώ, να κρατάει μπράτσο τον ήλιο σ’ ένα ανθισμένο περιβόλι”, η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έχει σταθερά στο επίκεντρο της δράσης της την εκπαίδευση και τη νεολαία. Έτσι θα συνεχίσει. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.