Ο πατέρας – που άρπαξε το παιδί το βράδυ της Τρίτης από την Κηφισιά και το οδήγησε παράνομα (με διαβατήριο άλλου παιδιού) στο εξωτερικό μέσω Θεσσαλονίκης – σημείωσε πως δεν άρπαξε το παιδί αλλά το πήρε για να προστατέψει την υγεία και την ασφάλειά του, λόγω του ότι «η μητέρα του αρνείται να το πάει στο γιατρό».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ρώτησε τον Ράινερ γιατί η μαμά του δεν θέλει να τον πάει στον γιατρό με τον μικρό να απαντά ότι η μαμά του του είπε πως «οι γιατροί είναι κακοί και θέλουν να το βλάψουν».

Επανέλαβε πως έχει την πλήρη κηδεμονία του παιδιού και η μητέρα του δεν τον άφηνε να τον δει. Τόνισε, δε, πως «η μητέρα να πάει στο γιατρό και να δει την ψυχοσύνθεσή της». Ισχυρίστηκε πως «βάσει αυτών που μου είπε ο Ράινερ, ότι του έχει κάνει η μητέρα του, είναι πραγματικά αηδιαστικά και καμία μάνα δεν θα έπρεπε να κάνει αυτά τα πράγματα». Ωστόσο, δεν διευκρινίζει σε τι αναφέρεται.

Σημείωσε πως «ο γιος μου κι εγώ είμαστε καλά και δεν έχει ρωτήσει για τη μητέρα του».

«Είχαν συμφωνήσει να έρθει η μάνα και το παιδί στην Ελλάδα»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η θεία της μητέρας του παιδιού, Εμμανουέλα Τερζοπούλου η οποία εξήγησε πως «δεν έχει ακόμα εκδικαστεί η οριστική επιμέλεια, έχει δοθεί προσωρινή».

Σημείωσε πως, «οι δικαστικές αποφάσεις βγήκαν μετά την αποχώρηση της μητέρας από τη Νορβηγία, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα», αποχώρηση η οποία είχε συμφωνηθεί προφορικά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έχουν σταλεί μεταξύ των γονέων και τα οποία έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο.

«Στα ελληνική δικαστήρια ήταν παρών σε όλα τα δικαστήρια ο πατέρας, ενώ στα νορβηγικά έγιναν ερήμην της μητέρας, η οποία δεν ειδοποιήθηκε», είπε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, «τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί στην Ελλάδα από τον πατέρα, για να επιστραφεί το παιδί, με την αιτιολογία ότι είχε γίνει αρπαγή, απορρίφθηκαν. Έχουν καταφύγει δευτεροδίκως στον Άρειο Πάγο και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα».

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr