Με ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ Μερόπη Υδραίου αναφορικά για την επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιρλανδίας στην Κέρκυρα. Στην ανακοίνωσή της η κ Υδραίου επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, επισκέφθηκε στο Iστορικό Δημαρχείο , η Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Ελλάδα κα Ιseult Fitzgerald, συνοδευόμενη από την Επίτιμη Πρόξενο της Ιρλανδίας στην Κέρκυρα κ. Αναστασία Λύχνου.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Η Δήμαρχος,  παρουσίασε στην Πρέσβειρα  το αρχιτεκτονικό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει το νησί της Κέρκυρας καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ως τουριστικός προορισμός, ενώ εστίασε στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, ως εργαλείο προσέλκυσης  επισκεπτών υψηλής κοινωνικοοικονομικής τάξης και διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόσο η Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν την Πρέσβειρα για τη σημαντική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών του νησιού και τις σοβαρές επενδύσεις που πραγματοποιούνται από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους  ενώ ο κύριος Βαρούχας ενημέρωσε την κυρία Fitzgerald για  τη διεύρυνση του δικτύου μαρίνων, με τη λειτουργία  των δύο νέων μαρίνων (Μπενιτσών και Αλύπας), ως σημαντικό κόμβο  ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και  ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, τόσο η Δήμαρχος όσο και η Πρέσβειρα, συμφώνησαν στην ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί κορυφαίο μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας.