Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα 28.01.2020, ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση για το επίδομα γέννησης.

Αναφέρθηκε στην προσχηματικότητατης καθιέρωσης του επιδόματος γέννησης, καθώς ενώ κατά μόνας το εν λόγω επίδομα είναι θετικό,το νομοθέτημα εν συνόλω στην ουσία «πετσοκόβει» πολλά από τα ήδη υπάρχοντα βοηθήματα των αδύναμων  πολιτών, αλλάζοντας τα κριτήρια των ήδη χορηγούμενων επιδομάτων, αποκλείοντας πολλούς συμπολίτες μας από αυτά. Τόνισε πως χωρίς ενίσχυση των νοικοκυριών, χωρίς ενίσχυση της μητέρας,χωρίς ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς στήριξη των στεγαστικών αναγκών, χωρίς ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος, το ζήτημα του δημογραφικού και της συνοχής της κοινωνίας δεν πρόκειται να επιλυθεί ποτέ πραγματικά. Η οικογένεια χρειάζεται προστασία και φροντίδα, όχι αποσπασματική δήθεν ενίσχυση.

Κατά το δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο βουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικά σε τροπολογία που καταθέσανοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές. Κάλεσε την κυβέρνηση να αιτιολογήσει τους λόγους που επεβλήθη το δικαστικό ένσημο ξανά. Η επιβάρυνση αυτή επί των αναγνωριστικών αγωγών θέτει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας.Η ήδη υφιστάμενη δυσμενής οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών μαζί με τη θέσπιση  του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στους αδύναμους οικονομικά πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Τα νομοσχέδια που εισάγονται ουσιαστικάκαταδεικνύουν και μαρτυρούν την θέληση τηςκυβέρνησηνα διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα,όπου ηγεμονικά και μόνο δεν θα δέχεται το διάλογο και την αντίθετη άποψη.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του Αλέξανδρου Αυλωνίτη στον ακόλουθο σύνδεσμο : Ομιλία Αλ.Αυλωνίτη στη Βουλή για το επίδομα γέννησης και το δικαστικό ένσημο.