Ότι όλα στην κυβερνητική πολιτική πειθαρχούν στην επικοινωνία υποστήριξε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης στη συζήτηση κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού COVID-19 στη χώρα μας.

«Όλα πάνε καλά στην Ελλάδα κατά τον κ. Κικίλια και τον Πρωθυπουργό. Εμείς που ζούμε; Επισκέφτηκα πολλές τουριστικές περιοχές. Ο κόσμος του Τουρισμού πονά. Πίστεψε την κυβέρνησή σας, άνοιξε τα καταστήματά και τα ξενοδοχεία του και τώρα, οι τοπικές αγορές είναι έρημες. Δεν επιχαίρει κανείς φυσικά, για αυτό!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε πως η ΝΔ δομεί μια φανταστική πραγματικότητα εικονικής γαλάζιας ελευθερίας προκειμένου να δικαιολογήσει το άστοχο άνοιγμα του τουρισμού και χαρακτήρισε ως ντροπή την όλη κυβερνητική στάση. «Μην παίζετε άλλο με τους Έλληνες. Δεν είναι ανόητοι, ούτε οι κυβερνώντες των χωρών από τους οποίους περιμένουμε τουρίστες, είναι. Η Παγκόσμια κοινότητα ξέρει την πλήρη επιδημιολογική μας εικόνα. Όταν δεν σας πάνε καλά τα πράγματα και οι αριθμοί ρίχνετε τις ευθύνες στο λαό, στους φοιτητές, στους νέους κλπ δηλαδή στην ατομική εύθηνη (που , για να μην είμαι απόλυτος, υπάρχει) και κρύβετε το ό,τι εσείς έχετε καλλιεργήσει το αίσθημα της γαλάζιας ελευθερίας , της επαναπόκτησης της ζωής μας. Το ίδιο κάνετε και με τους εμβολιασμούς».
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε πως το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID-19 δεν είναι κατόρθωμα του κ. Μητσοτάκη και ότι δεν βασίζεται καν σε πρότασή του. «Η πρόταση Μητσοτάκη μιλούσε για υγειονομικό διαβατήριο. Η πρόταση Μητσοτάκη απορρίφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πρόταση Μητσοτάκη απορρίφθηκε και από τα συντηρητικά κόμματα. Οι λόγοι που απορρίφθηκε αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το διαβατήριο και η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου θα σήμαινε πως θα είχαμε τα προσωπικά υγειονομικά δεδομένα αποθηκευμένα για πάντα σε ένα επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο σαν αυτό που πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης».
Εν συνεχεία, ο κ. Αυλωνίτης έκανε λόγο για τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων όσον αφορά στην έκδοση του Πιστοποιητικού, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε και των επισκεπτών σε αυτή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι το αρνητικό τεστ πριν την αναχώρηση είναι κρίσιμος όρος ασφάλειας για την είσοδο των τουριστών στη χώρα. Παράλληλα, διατυπώσαμε ένα πλέγμα προτάσεων εστιάζοντας στα ουσιαστικά ζητήματα για την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας: Κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης Ενιαία διαχείριση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με προοπτική υλοποίησης σε τρίτες χώρες άμεσου ενδιαφέροντος. Αξιολόγηση και επικαιροποίηση των συστημάτων ιχνηλάτησης. Επιτάχυνση διαδικασίας εμβολιασμού και άρση του καθεστώτος προστασίας της πατέντας για όλα τα εμβόλια. Και εκεί πρέπει να δώσουμε μία πολύ μεγάλη μάχη συνολικά και εσείς σαν Κυβέρνηση. Εκτεταμένη και επαναλαμβανόμενη διενέργεια διαγνωστικών τεστ στους χώρους εργασίας. Γι’ αυτό και έχουμε ταχθεί ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία υπέρ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid 19».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απευθύνθηκε στο σύνολο της Κυβέρνησης, ζητώντας μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα κατά την ανάληψη των πρωτοβουλιών της, διευκολύνοντας την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και ενισχύοντας τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας