Τα Ολυμπιακά αθλήματα είχαν την τιμητική τους στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υφυπουργείου αθλητισμού

 

Με τα Ολυμπιακά αθλήματα και το μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό να έχουν τις περισσότερες αναφορές και παρουσία της νέας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έγινε η παράδοση – παραλαβή του υφυπουργείου αθλητισμού ενώ δεν έγινε καμία αναφορά σε επιχορηγήσεις ή και για τα θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού που συνήθως φέρνουν την αθλητική ηγεσία στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που ανέλαβε το υπουργείο αλλά και στο έργο που έκανε στη διάρκεια της θητείας του και κάνοντας χιούμορ είπε στο νέο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη: «Πρέπει να έχεις κάνει κάτι πολύ κακό στον αρχηγό σου για να σου δώσει αυτό το υπουργείο».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε μία γενική αναφορά για την σπουδαιότητα του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία χωρίς να μπει σε αναφορές σχετικά με τις προτεραιότητες του.

«Αυξήσεις επιχορηγήσεων και 200 έργα»

 

«Μετά από 2 χρόνια και οκτώ μήνες σε αυτή τη θέση και μετά από τέσσερα χρόνια ενός συνεχούς αγώνα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το αθλητικό οικοδόμημα όρθιο, με τα πολλά προβλήματα που μας έφερε η μνημονιακή εποχή, καταφέραμε αρκετά πράγματα. Καταφέραμε να αυξήσουμε τις χρηματοδοτήσεις μας σαν Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καταφέραμε να αυξήσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτή τη φορά τρέχουμε πάνω από 200 έργα σε ολόκληρη τη χώρα. Καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Προσπαθήσαμε να λύσουμε θεσμικά ζητήματα, που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τον αθλητισμό. Πάνω απ’ όλα προσπαθήσαμε να φέρουμε την ηρεμία που είχε διαταραχθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Νομίζω ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την επόμενη μέρα πιο αισιόδοξη από την προηγούμενη. Κάθε χρονιά ήταν όλο και καλύτερη. Κάθε χρονιά μας έδινε τις δυνατότητες να σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερα πράγματα», είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

 

Ο απερχόμενος υφυπουργός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ενώ ζήτησε συγγνώμη αν υπήρξαν και κάποιοι που αδίκησε και πρόσθεσε: «Ανοίξαμε νέους δρόμους. Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Εύχομαι και στην Υπουργό Πολιτισμού καλή θητεία και στο νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, στον οποίο είπα προς χάρη αστεϊσμού “κάτι κακό έκανε στον αρχηγό του και τον έβαλε Υφυπουργό Αθλητισμού”. Εύχομαι σε αυτόν τον δύσκολο ρόλο καλή επιτυχία. Από βάθη καρδιάς», δήλωσε ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού.

Η απάντηση Αυγενάκη

 

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως ήταν επιλογή του να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο απαντώντας έμμεσα στο χιούμορ του Γιώργου Βασιλειάδη και αφού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό αλλά και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Είμαστε εδώ με την κυρία Μενδώνη σε μια εξαιρετικά ιδιαίτερη και συγκινητική ημέρα. Με την κυρία Μενδώνη συνεργαστήκαμε από άλλα μετερίζια και έψαχνε πάντοτε το αποτέλεσμα. Είναι κάτι πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε μαζί, δηλαδή πέρα από την ιδέα, την πρόθεση θα αναζητήσουμε το αποτέλεσμα. Σε αυτό μπορώ να πω ότι ο Γιώργος (Βασιλειάδης) όλο αυτό το διάστημα, έδειξε καλά στοιχεία και κρατάμε όλα τα θετικά στοιχεία που έχει και έχετε δουλέψει μαζί. Η παράταξή μας δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και σκοποβολή, τένις και μπάσκετ, για να αναφερθώ στα πλέον δημοφιλή στις μέρες μας αθλήματα. Αθλήματα, βεβαίως, που μας έχουν Χαρίσει στιγμές υπερηφάνειας κι έχουν προβάλλει τη χώρα μας διεθνώς. Είναι και ο κλασικός αθλητισμός, είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι και ο πρωταθλητισμός, είναι και ο επαγγελματικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

«Αθλητισμό για τους πολλούς»

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του προγράμματος του: «Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα. Ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

 

πηγή:  Ethnos.gr