Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

23 Απριλίου 2024
21.9 C
Corfu

Ζάκυνθος | Άνοιγμα στη κινεζική αγορά με απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση με Πεκίνο

Διαβάστε ακόμα

Ο “έρωτας” των Κινέζων με τη Ζάκυνθο είναι μακρόχρονος και δυνατός! Παρόλο που η χώρα τους, όπως και ολόκληρη η Απω Ανατολή, μπορεί να καμαρώνει για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη, η Ζάκυνθος δεν σταματά να τους μαγεύει και να τους σαγηνεύει.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Το πλήθος των τουριστών, όχι μόνο από την Κίνα αλλά και από χώρες όπως η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και άλλες, έχουν βρει στη Ζάκυνθο έναν επίγειο παράδεισο χρωμάτων, συγκλονιστικών τοπίων και του ακαταμάχητου συνδυασμού ήλιου και θάλασσας.

Τροχοπέδη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στις ελεύσεις Κινέζων τουριστών παρέμενε η αεροπορική σύνδεση. Ωστόσο, αυτό πλέον φαίνεται να αλλάζει με την απευθείας αεροπορική σύνδεση Πεκίνου-Αθήνας και κατ΄ επέκταση στο νησί μας. Από εκεί και πέρα σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που φοράνε “βραχιολάκι” αλλά αφήνουν χρήματα στην τοπική κοινωνία δεδομένου ότι βγαίνουν, σιτίζονται σε εστιατόρια, ενοικιάζουν μέσα μεταφοράς, επισκέπτονται μουσεία και χώρους κ.α.

Όλα αυτά δικαιολογούν από μόνα τους λόγους για τους οποίους επισκέφθηκε χθες το νησί ο πρέσβης της Κίνας βάζοντας σε νέες ράγες εκτός από τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τα προϊόντα μας.

Η επίσκεψη

Τον Πρέσβη της Κίνας, Ζou Xiaoli, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε στο νησί μας, ανέφερε πως οι δεσμοί ανάμεσα στους δύο λαούς είναι πιο ισχυροί από ποτέ. Ο Πρέσβης της Κίνας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, ευχαρίστησε τον κ. Κολοκοτσά για την θερμή υποδοχή και τα καλά του λόγια για την χώρα του και υποστήριξε ότι είναι βέβαιος πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, αφού διαθέτει πλούσιες πηγές φυσικών πόρων και όμορφες τοποθεσίες.

Διαπιστεύσεις

Στη συνάντηση που έγινε παρευρέθησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος ανέφερε πως “ήταν ιδιαίτερη τιμή και εμπειρία το να επισκεφτούμε την Κίνα πριν 2 χρόνια και να ανοίξουμε την Κινέζικη αγορά. Πιστεύαμε πως θα πάρει χρόνια, όμως σταθήκαμε τυχεροί και πολύ γρήγορα το νησί απέκτησε χιλιάδες τουρίστες”.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και πρόεδρος του ΕΑΣ, Αντώνης Αντίοχος, πρόσθεσε “ο λαός αυτός επισκέπτεται το νησί μας και χαίρεται την φιλοξενία και τις ομορφιές του. Βέβαια η παραγωγή του νησιού, δεν φτάνει να καλύψει ούτε ένα μικρό μέρος του πολυπληθούς λαού σας. Το κόκκινο κρασί μας, τυγχάνει ιδιαίτερης προτίμησης και ήδη σε ένα μέρος της Κίνας κάνουμε τα τελευταία 5 χρόνια εξαγωγή”.

“Αυτό είναι που σας διαφοροποιεί από όλους τους άλλους τουρίστες που έρχονται στο νησί και πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Μπορούν το καλοκαίρι στο φεστιβάλ Ζακύνθου να συμμετέχουν σχήματα και πολιτιστικά σωματεία και οργανισμοί από την Κίνα που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτισμού, Γιάννης Κόκλας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαργαλέας, ανέφερε “Υπάρχουν πράγματι ιστορικοί θεσμοί μεταξύ των δυο χωρών και πρόσφατα λόγω και αυτής της ταινίας που έχει γυρίσει η κινέζικη τηλεόραση στην Ζάκυνθο, είχαμε θεαματική αύξηση επισκεπτών. Υπάρχει μια πρόθεση, να υπάρξει ανάπτυξη και συνεργασία, σε όλους τους τομείς”.

Τέλος, η εκπρόσωπος των ξενοδόχων, Βίκυ Βίτσου, τόνισε “Οι Κινέζοι σε αντίθεση με άλλους λαούς είναι πολύ καλοί επισκέπτες και άνθρωποι. Συνήθως έρχονται για λίγες μέρες, δεν κάθονται πολύ και είναι φανταστικό για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν θα είναι υπέροχο να υπάρχει κατευθείαν πτήση”.

Το καινούργιο

Μιλάμε για ένα νέο είδος επισκέπτη που δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα τον Ευρωπαίο τουρίστα. Είναι κατά βάση εύποροι, ταξιδεύουν μεμονωμένα και όχι με πακέτα all-inclusive, επομένως αφήνουν χρήματα σε ενοικιάζεις βιλλών και διαμερισμάτων, οχημάτων, σε εστιατόρια, σε καταστήματα. Δεν αναζητά διακοπές αναψυχής σε εξωτικές παραλίες -τις έχει άλλωστε πολύ κοντά του, στον Ειρηνικό. Επισκεπτόμενος τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, θέλει να γνωρίσει την αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα, την ιστορία, τη θρησκεία και γενικά τον πολιτισμό της. Ετσι, ο μέσος όρος παραμονής του σε μια πόλη ή σε ένα νησί είναι 3 μέχρι 4 ημέρες, αφού “πετάγεται” διαρκώς από πόλη σε πόλη ή από νησί σε νησί -τα λεγόμενα “island hopping” και “city hopping”.

Η Κτηματαγορά

Μπορεί το κινεζικό ενδιαφέρον να έχει μείνει ακόμη στα χαρτιά και οι αγοραπωλησίες ακινήτων να μετριούνται στα δάχτυλα, ωστόσο, κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια το Ιόνιο θα γίνει από τους βασικότερους στόχους των επενδυτών της Κίνας.

Τα προϊόντα μας

Η ζήτηση για το ζακυνθινό κρασί και λάδι είναι μεγάλη κυρίως στην Κίνα, αφού υπάρχει μια δυναμική αλλά απαιτεί οργάνωση και συντονισμό. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δυσκολίες, εντούτοις οι παραγωγοί έχουν κάνει άλματα. Και μάλιστα, ολοένα και περισσότερο τα προϊόντα μας ταξιδεύουν στην Κίνα. Ενας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας είναι τα υψηλά κόστη κάθε μετακίνησης προς την Απω Ανατολή, που ωστόσο κρίνεται αναγκαία για να διαπιστώσει κάποιος ενδιαφερόμενος, ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μολαταύτα, η Ζάκυνθος, δια του Ε.Α.Σ.Ζ., έχει στείλει ποσότητες ελαιόλαδου και κρασιού στην Κίνα. Εξάλλου, η κινεζική αγορά είναι τεράστια και μπορεί κάποιος να τη διεκδικήσει με μεγάλες ποσότητες προς εξαγωγή προϊόντων, τις οποίες διαθέτουμε μεν αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν οι παραγωγοί για εξαγωγή προς τη χώρα αυτή και να υπάρχουν αποθεματοποιημένες ποσότητες.

Και ο Δωδώνης

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αναδεικνύεται σε κορυφαίο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό, καθώς ηγείται του τομέα Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διαθέτει την προσωπικότητα, τον τρόπο επικοινωνίας, τις γνωριμίες παντού. Παράδειγμα είναι ότι πήγε δύο φορές στην Κίνα, εκεί δεν θα μπορούσε να μιλήσει για Χριστιανισμό, μίλησε όμως για Πολιτισμό.

πηγή: www.imerazante.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού – Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα ένα από τα καλύτερα All Inclusive στην Ευρώπη

Δώδεκα Ελληνικά ξενοδοχεία απέσπασαν πολλαπλές παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές διακρίσεις σε 8 διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων Travelers’ Choice Best of...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img