Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
21.9 C
Corfu

Ζάκυνθος | Αναπτυξιακά έργα προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής

Διαβάστε ακόμα

Μια σειρά από έργα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και εκείνα που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, στη προσυνεδριακή συνάντηση με θέμα περιβάλλον και τοπική ανάπτυξη, ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Αρχικά, ο Υπουργός ανέφερε ότι εκπονείται η μελέτη για τον οδικό άξονα Αλυκών-Πηγαδακίων και σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό διότι θα υπάρξει απόλυτη ενοποίηση του βόρειου τμήματος του νησιού με το νότιο, αλλά και αποφόρτιση του υφιστάμενου οδικού άξονα, Ζακύνθου-Βολιμών. Με αυτό τον τρόπο θα σωθούν επίσης ανθρώπινες ζωές, διότι η υπερφόρτωση ενός οδικού άξονα μοιραία φέρνει και αυτού του είδους τα αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα έργο που όπως το χαρακτήρισε θα είναι “πνοή για την σύνδεση όλης της Ζακύνθου και όλων των τουριστικών περιοχών”.

Επίσης, ότι άμεσα θα χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση της ακτής από το ΞΕΝΙΑ έως το Κρυονέρι.

Αντιπλημμυρική θωράκιση

Επίσης, ολοκληρώνεται η διάθεση πίστωσης 2.000.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου με τον κ. Κοντονή να επισημαίνει πως “αυτά τα έργα, δεν μπορεί να είναι έργα της τελευταίας στιγμής και δεν μπορεί να εκτελούνται εξαιτίας προβλημάτων τα οποία προκύπτουν. Για παράδειγμα οι πυρκαγιές που αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι. Είναι έργα που πρέπει να υλοποιούνται σε ένα βάθος χρόνου, ακριβώς για να μείνει και μια παρακαταθήκη σε αυτό τον τόπο. Δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, πρέπει να είμαστε μπροστά, αυτά τα έργα είναι απαραίτητα και το κονδύλι, έχει εγκριθεί”.

Ακόμα, για πρώτη φορά σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει καταγραφή όλων των χειμάρρων και των ρεμάτων που υπάρχουν στο νησί, τα οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν καταγραφεί, και είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται καταπατήσεις και παράνομα μπαζώματα.

To master plan και η προβλήτα

Για πρώτη φορά, η Ζάκυνθος απέκτησε το master plan του λιμανιού. Όλα αυτά αποτελούν μια μακρά διαδικασία υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον τόπο. Όσον αφορά την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων, ο κ. Κοντονής δήλωσε πως ήταν δεδομένη η άποψη των κρατικών υπηρεσιών και ιδίως του Υπουργείου Πολιτισμού για την χωροθέτηση του συγκεκριμένου έργου και προσθέτει: “Έχουμε το master plan, υλοποιούμε το σχέδιο που έχουμε και αν σε βάθος χρόνου δούμε ότι επιδέχεται βελτιωτικών λύσεων, εδώ είμαστε να τις συζητήσουμε και να τις δούμε”.

Σε ότι αφορά στη χωροθέτηση της προβλήτας και τις αντιδράσεις που προκάλεσε επεσήμανε ότι ενδέχεται να υπάρξουν βελτιώσεις σε ότι αφορά τη θέση ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Ενίσχυση εργαζομένων

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στις εργασιακές σχέσεις με παράλληλη ενίσχυση του γραφείου Εργασίας στο νομό με πρόσθετο προσωπικό καθώς και την αποζημίωση μέσω ειδικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους με μισθούς έξι μηνών προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των οικογενειών τους μέχρι να ξαναβρούν εργασία.

Δικαστικές αίθουσες και γέφυρα

Τέλος, σύμφωνα με λεγόμενα του ιδίου, εντός του 2018, θα αποδοθεί και η τρίτη αίθουσα προς χρήση των δικαστηρίων στη Ζάκυνθο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η ΜΟΜΑ θα εγκαταστήσει σύντομα την δεύτερη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη που θα λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής, κυρίως αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ την κίνηση προς την Ζάκυνθο, προς Αργάσι και Βασιλικό, για να μην βρίσκουμε τις ουρές αυτοκινήτων, την τουριστική περίοδο και την φοβερή δυσφορία του επιβατικού κοινού.

πηγή: imerazante.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img