Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
9.9 C
Corfu

Θ.Γαλιατσάτος: Η κυβέρνηση να πάρει τη γενναία απόφαση και να ακυρώσει την επένδυση στον Ερημίτη

Διαβάστε ακόμα

Μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ περί ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας και κατακύρωσης της κυριότητας συγκεκριμένων τμημάτων του Ερημίτη Κέρκυρας στην εταιρεία “Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας ΑΕ, η οποία εφεξής αποκτά την κυριότητα των κτιρίων που προγραμματίζει να κατασκευάσει, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

“Πρόκειται για μια ανορθόδοξη διαδικασία, μέσα από την οποία επιβεβαιωθήκαμε για όσα εξαρχής είχαμε δηλώσει, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αποδώσει όφελος στην οικονομία της περιοχής, αλλά ξεκάθαρα για μια δραστηριότητα real estate, που στόχο έχει την κερδοφορία του επενδυτή.

Πρόκειται για μια ληστρικού χαρακτήρα επένδυση, με κύριο στόχο την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για τον λαό της Κέρκυρας και την οικονομία του νησιού.

Έγινε φανερό πλέον σε όλους – υπήρξαν μάλιστα το τελευταίο διάστημα καταγγελίες και από γνωστά πολιτικά πρόσωπα της Κέρκυρας – ότι η τελική παραχώρηση της κυριότητας του οικοπέδου δεν περιποιεί τιμή σε όσες και όσους το σχεδίασαν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι διοικούντες το ΤΑΙΠΕΔ με ειδικές διατάξεις προστατεύονται από ποινικές ευθύνες τυχόν έχουν για τα πεπραγμένα τους.

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύπτεται το σχέδιο ξεπουλήματος της περιοχής είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την κυβέρνηση να πάρει τη γενναία απόφαση και να ακυρώσει την επένδυση, αποδίδοντας την περιοχή στους Κερκυραίους και την αειφορία της περιοχής.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν έχουμε  ανάγκη τέτοιου είδους “επενδύσεις” στον τόπο μας, αλλά πραγματικές επενδύσεις με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον”.  

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img