Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Θ/Γ «LEGENDA» σημαίας Cayman Islands, με επτά (07) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λευκάδας.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Α/Κ «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ» Ν.Λ. 257 και «ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Α» Ν.Π.3043, καθώς και το παραπλέον Φ/Γ «MEKHANIK YOZVOVICH» σημαίας Ουκρανίας.
Κατόπιν εντοπισμού του «LEGENDA», από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε η ρυμούλκηση του από το Α/Κ «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ», ενώ κατόπιν μερικής αποκατάστασης της βλάβης του, το εν λόγω πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα προς λιμένα Πρέβεζας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Π. 8582, το οποίο είχε ήδη μεταβεί στο σημείο προς παροχή συνδρομής.
Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «LEGENDA», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.