Το δελτίο τύπου του Γιώργου Στασινόπουλου:

Κυρίες και κύριοι,  Αγαπητοί φίλοι,

Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών,  ο τόπος  που θέλουμε να ανανεώσουμε ριζικά, δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Η αυριανή περιφερειάρχης μας η κ Ρόδη Κράτσα χρειάζεται την βοήθεια και την εμπιστοσύνη όλων μας. Το μέλλον των νησιών μας  πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών και της συνεργασίας των δημιουργικών δυνάμεων των νησιών μας.

Αυτός είναι ο στόχος που εμπνέει και ενεργοποιεί τους κατοίκους αυτής της παραμελημένης Περιφέρειας  της Ελλάδας. Η  παράταξη μας έχει ήδη παρουσιάσει στους κατοίκους της Ζακύνθου, αυτή ακριβώς τη δημιουργική σύνθεση, ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς και όχι εντυπώσεων.  Ψηφοδέλτιο δουλειάς για το αύριο του νησιού μας και της Περιφέρειας. Είμαστε όλοι άνθρωποι  που ζούν, δημιουργούν, προκόβουν, σε αυτόν τον τόπο. Βιώνουν τα προβλήματα του και χαίρονται τις ομορφιές του, αλλά αγωνιούν για το μέλλον του.

Φίλες και φίλοι

Η δύναμη της Περιφέρειας  είναι οι πολίτες της. Σ΄ αυτούς ελπίζουμε κι αυτούς εμπιστευόμαστε τις προοπτικές αυτής της πόλης. Τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια τους γύρισε την πλάτη. Εμείς θα ανοίξουμε τις υπηρεσίες της ξανά για να ωφεληθούν οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες, οι αγρότες.  Απαιτούμε από το εαυτό μας αποτελεσματικότητα, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, διαφάνεια, ειλικρίνεια, άψογο τεχνοκρατικό σχεδιασμό. Αυτή είναι η δέσμευση μας απέναντι  στους κατοίκους της περιφέρειας. .Εμείς που μπορούμε να οραματιζόμαστε, αλλά και να δουλεύουμε. Εμείς, πρόκειται να δουλέψουμε σκληρά για την Ζάκυνθο. Βάζουμε τον πήχη πραγματικά ψηλά  Δεν πάμε να λύσουμε τα προβλήματα με κινήσεις εντυπωσιασμού και κούφιες υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο, σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες λύσεις, για κάθε πρόβλημα που βασανίζει τον τόπο μας.

Κυρίες και κύριοι, Φίλες και φίλοι,

Το τελευταίο διάστημα μαζί  την κ. Ρόδη Κράτσα  μιλήσαμε με εκατοντάδες  συμπολίτες μας Ζακυνθινούς. Εξάλλου εγώ δεν σταμάτησα να το κάνω ποτέ τα τελευταία χρόνια. Περπάτησα για άλλη μια φορά στις γειτονιές της πόλης, στα καφενεία  των χωριών , σπίτι – σπίτι  για να συζητήσω τα επιμέρους προβλήματα των συμπολιτών μας. Παρά την προηγούμενη  εμπειρία μου στο επιμελητήριο, στην περιφέρεια και στους κομματικούς σχεδιασμούς , εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο των παρατηρήσεων και των προτάσεων που μας έγιναν . Πολλές από αυτές, εξάλλου, έχουν ήδη ενσωματωθεί στο πρόγραμμά μας. Γι΄ αυτό και σήμερα, προχωράμε μπροστά με όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την Ζάκυνθο για τα Ιόνια Νησιά. Ζητάω από τις ζακυνθινές και τους ζακυνθινούς την εμπιστοσύνη τους. Τους καλώ,   να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που θα κάνει τη πιο απαξιωμένη  περιφέρεια  του παρελθόντος την πιο ελπιδοφόρο περιφέρεια  του μέλλοντος. Περιφέρεια του πολιτισμού, νησιά που να έχουν ευρωπαϊκή αύρα.

Την 1η Σεπτεμβρίου σηκώνουμε τα μανίκια, παραλαμβάνουμε ότι μας παραδώσουν, και θα οικοδομήσουμε αδιαλείπτως τα Ιόνια Νησιά που ονειρευόμαστε και που αξίζουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ