Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Monaco και φυσικά του νησιού Σκορπιός, τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της περασμένης Τρίτης, κατόπιν αιτήματος ενός Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος παραμένει κρατούμενος, όπως και πολλά ακόμη πρόσωπα που εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική» και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Σημειώνεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της Monaco και του Σκορπιού αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση. «Λυπούμαστε επειδή παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης και παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το κριτήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νομικός εκπρόσωπος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.