Απίστευτο και όμως αληθινό. Η παράδοση από τον ανάδοχο και η παραλαβή του έργου του νέου Δημοτικού Θεάτρου από την Επιτροπή που έχει ορίσει το Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα -05.12.18/11.πμ.
Ένα έργο που ξεκίνησε το 2000 με μελέτη κατασκευής προϋπολογισμού 4.999.000 ευρώ, ο εργολάβος είχε πάρει πολλά εκατομμύρια ευρώ, διεκδικούσε να λάβει και άλλα ως θετικές ζημίες και οι δημότες να απολάμβαναν ένα κουφάρι χωρίς εξοπλισμό, για τον οποίο σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή είχαν αποσταλεί όλα τα τεχνικά δελτία για την προμήθειά του περιμένωντας το θαύμα. Μπορεί να ξεκίνησε εδώ και χρόνια με τις ευχές όλων των Ζακυνθινών, ωστόσο, μέχρι σήμερα αποτελεί ένα “κόκκινο” έργο για το οποίο η δημοτική αρχή “μαδά τη μαργαρίτα” για να μαντέψει τις εξελίξεις. Ο καιρός περνά και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει το μέλλον του. Άραγε θα προλάβουμε το τέλος Μαρτίου του 2019;

Συνεπώς, μπορεί το έργο της κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου, να μην απαιτούσε 45 μάστορες και 60 μαθητάδες, ωστόσο, δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα εκείνο του “Γιοφυριού της Άρτας”. Ένα ακόμη δημόσιο έργο, όπως τόσα ακόμη στη χώρα που έχουν διαχειριστεί περισσότεροι από 5 περιφερειάρχες και 6 δήμαρχοι. Άλλωστε το κτίριο που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, γινόταν καθημερινά αντικείμενο σχολίων για την τύχη του.

Ας ελπίσουμε αυτή η στιγμή να αποτελέσει αφετηρία να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό γιατι διαφορετικά κινδυνεύουμε να γίνουμε θέατρο. Τον Μάρτιο του 2017 είχαμε ακούσει ότι το έργο θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στο 2018 και ότι το μόνο που απομένει είναι να έρθει στο νησί μας ο εργολάβος, να πετάξει τις λαμαρίνες, να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο. Η έγκριση δόθηκε, ο διαγωνισμός δρομολογήθηκε, αλλά οι λαμαρίνες δεν έφυγαν ποτέ, μέχρι το σημερινό θαυμα.

theatro-2

Πηγή:imerazante.gr