Θλιβερό αλλά συνέβη! Άλλο ένα τραγικό περιστατικό λόγω της κλιματικής αλλαγής. Σολομοί σχεδόν… ψήθηκαν ζωντανοί μέσα σε ποτάμι λόγω υψηλών θερμοκρασιών!

Οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον Ειρηνικό ωκεανό στο ποτάμι Κολούμπια, στις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να επιστρέψουν στις περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου -σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική Guardian, ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper, μπορούμε να διακρίνουμε ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που κολυμπούν στον παραπόταμο και τα οποία είναι γεμάτα πληγές και κόκκινες ή λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους, εξαιτίας της έκθεσής τους σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της ΜΚΟ, το κοπάδι έστριψε απότομα σε έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον καυτό βυθό που είχε θερμοκρασίες όπως ένα «φλεγόμενο κτίριο».

Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που είναι φονική για οποιοδήποτε ψάρι.

Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών.

«Η διαφορά είναι πως για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν» επισημαίνει.