Μειώνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ισπανία, καταγράφοντας τις τελευταίες 24ώρες 637 θανάτους. Το σύνολο των θυμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον στους 13.055.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 697 θάνατοι σε όλη την Ισπανία. Οι αρχές εκτιμούν ότι σταθεροποίησαν την εξάπλωση του ιού. Αλλά για να καταφέρουν την υποχώρηση της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 25 Απριλίου τα μεσάνυχτα τον αυστηρό περιορισμό στο σπίτι που επέβαλε στα 46,6 εκατομμύρια των Ισπανών από τις 14 Μαρτίου.

«Η πίεση μειώνεται», είπε με ικανοποίηση, χθες, η Μαρία Χοσέ Σιέρα, του Κέντρου Έγκαιρης Υγειονομικής Προειδοποίησης, αναφέροντας «μια κάποια κάμψη» στον αριθμό των νοσοκομειακών νοσηλειών και των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950). Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.
Πηγή:ethnos.gr