Αύξηση της τάξεως του +10,22%, στα 44296 εκατομμύρια ευρώ (από 40190 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα), σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo την περίοδο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2017, δηλαδή κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2017/2018.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος, συνολικά οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής (χωρίς τις ενδοεταιρικές) σημείωσαν αύξηση 3% περίπου με τις πωλήσεις των καταστημάτων στην Ελλάδα να είναι αυξημένες κατά 2% περίπου.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 5% περίπου

Οι πωλήσεις των καταστημάτων στη Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση, ενώ στη Ρουμανία το ποσοστό ανάπτυξης ήταν διπλάσιο από αυτό της Βουλγαρίας.

Εξάλλου, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 12% το α’ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2017), παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε μία πτωτική τάση την περίοδο πώλησης των σχολικών ειδών (20 Αυγούστου – τέλος Σεπτεμβρίου).

Όπως επισημαίνεται, «η πτωτική τάση των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στην Ελλάδα ανακόπηκε. Οι Έλληνες καταναλωτές έδωσαν μαζικά και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα καταστήματα Jumbo τον γιορτινό Δεκέμβριο».

Πηγή:naftemporiki.gr