Η Πιερία βρέθηκε από τα ξημερώματα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Άριελ, η οποία προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καταστροφές σε υποδομές καθώς και σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα olympusmera.gr, η έντονη και ασταμάτητη βροχόπτωση μετέτρεψε την Παραλία Κατερίνης σε… Βενετία. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι από τις πλημμύρες, σπίτια και καταστήματα βρίσκονται στο έλεος του νερού και της βροχής.

Ο όγκος των υδάτων στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο.

Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, οι καλλιέργειες, δρόμοι και ρέματα βουλιάζουν, με τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω της υπερχείλισης ρεμάτων.

 

«Μάχη» με την Άριελ στην Πιερία

Η μάχη με την κακοκαιρία «Άριελ» που δίνουν τα συνεργεία του δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία συνεχίζεται, καθώς μέχρι τώρα οι ζημιές που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα έντονες όπως τις περιγράφει στο GRTimes, ο δήμαρχος της περιοχής.

«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη», ανέφερε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες η συνολική ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή από την βροχόπτωση έφτασε ακόμη και τα 155mm «μιλάμε δηλαδή για μια μεγάλη ποσότητα που δημιούργησε μεγάλα ζητήματα στις απορροές προς τον Θερμαϊκό. Ευελπιστούμε ότι μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα κοπάσει», πρόσθεσε ο κ. Γερολιόλιος.

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Υεπνθυμίζεται, ότι τα σχολείο όλων των βαθμίδων στην Κατερίνη παρέμειναν σήμερα (1/12) κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως και όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

 

Πηγή: iefimerida.gr