Ουσιαστική συζήτηση και σύμπτωση θέσεων με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας

 

Για την ανάπλαση – αναβάθμιση της Πόλης μας και των Οικισμών μας και

την εισροή χρημάτων στην Κέρκυρα

 

Μόνιμος και διαρκής Σύμβουλός μας στον Δήμο

 

ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, το Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο Σύλλογος των Μηχανικών

 

23/04/2019

 

Μια άκρως χρήσιμη, ουσιαστική σε βάθος και εποικοδομητική συζήτηση είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ» υποψ. Δήμαρχος Κερκυραίων Γιώργος Καλούδης και οι υποψ. δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Μάρτης και Γεράσιμος Μουρμούρης,  με το Προεδρείο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας.

 

Παραβρέθηκαν οι:  Στέλιος Μπιρμπίλης – Πρόεδρος, Λουκία Βεντούρα – Γραμματέας, Μάξιμος Κουλούρης – Ταμίας και Αγγελική Θύμη και Προκόπης Νικητόπουλος – Τακτικά Μέλη.

 

Διαπιστώθηκαν κοινές θέσεις, προβληματισμοί και προτάθηκαν  μέθοδοι διάσωσης, διαχείρισης, ανάδειξης και οικονομικής αξιοποίησης του τεράστιου αρχιτεκτονικού πλούτου της Κέρκυρας (πόλης και υπαίθρου), τις οποίες δεσμευόμαστε και ενσωματώνουμε στο πρόγραμμά μας όπως:

 

  • Συγκρότηση ενός Masterplan, για τα επόμενα 50 χρόνια που θα καθορίζει με σαφείς κανόνες, μεθόδους και επιστημονικές μελέτες την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, των παραδοσιακών οικισμών αλλά και της νέας πόλης της Κέρκυρας.

 

  • Την αξιοποίηση υπαρχόντων και μελλοντικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, για την ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων των κτιρίων, εφαρμόζοντας το Masterplan.

 

  • Διαρκής και μόνιμη συνεργασία του Δήμου και ημών με το ΤΕΕ/Τμήμα Κέρκυρας και τους συλλόγους των Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών της Κέρκυρας.

 

Βελτιώνοντας με έργα ανάπλασης την αρχιτεκτονική αισθητική και ομορφιά της πόλης μας και διασώζοντας τους παραδοσιακούς οικισμούς μας, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας αυξάνουμε την τουριστική αξία του νησιού μας, φέρνουμε χρήματα στην Κέρκυρα, δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης για την νεολαία μας, για όλα τα συναφή με την οικοδομή επαγγέλματα και εξασφαλίζουμε την αυριανή ποιότητα ζωής των παιδιών μας.

 

Εμείς και ΞΕΡΟΥΜΕ και ΘΕΛΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανορθώσουμε την Κέρκυρα!

 

Γιατί εμείς ΔΕΝ πουλάμε και ΔΕΝ πουλιόμαστε!

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  για επικοινωνία:

 

Συντονιστής:             Κιτσάκης Κώστας:    6945 795559

Μέλη:                          Σπίγγου Τατιάνα:     6973 997196

Κασίμης Σπύρος:      6978 871762

Λιντοβόη Ελευθερία:  6982 066887

Μάρτης Φώτης:        6944 839537

Σαουλίδου Μαρία:    6944 666043