Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας από την Ελλάδα θέτει ανοιχτά ο Πάνος Καμμένος, σημείωνοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός της  ΠΓΔΜ παραβιάζει τη συμφωνία.

Ο κ. Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πράγματα που δεν υπάρχουν είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 συμπληρώνοντας ότι αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Όπως είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Πάνος Καμμένος ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ ανάλογες, τόνισε ήταν οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν και εφόσον προχωρησει το δημοψήφισμα και κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσον αυτή είναι η συμφωνία που έχει μονογράψει ο υπουργός Εξωτερικών και αν έχει ισχύσει από την πλευρά των Σκοπιανών.

Παραβιάζει τη συμφωνία ήδη. Και εδώ έρχεται πια η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, της Ελλάδας να απαντήσει.

Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας πως εάν αυτή η συμφωνία πρόκειται να έρθει στη Βουλή τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν. Τότε, όπως είπε ο κυβερνητικός εταίρος, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση»

Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή αυτή τη συμφωνία. Που σημαίνει ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας όταν και εφόσον έρθει διευκρίνισε ο κ. Καμμένος. Και πρόσθεσε θα αποσύρουμε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με κομματική πειθαρχία. Αν υπάρχουν ένας δύο βουλευτές να φύγουν από τους ΑΝΕΛ… καλό ταξίδι.

Πηγή:iefimerida.gr