Το πάθος ενός άντρα για γλυκό τον έβαλε σε σοβαρούς μπελάδες με την αστυνομία όταν προσγείωσε το ελικόπτερο του στο κέντρο μια μικρής πόλης του Καναδά, μόνο και μόνο για ν′ αγοράσει μία τούρτα – παγωτό.

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της πόλης Τίσντεϊλ της επαρχίας Σασκάτσουαν, όταν έκπληκτοι αντίκρησαν ένα ελικόπτερο κόκκινου χρώματος να προσγειώνεται στο πάρκινγκ τοπικού παγωτατζίδικου, «ντύνοντας» την περιοχή σε σύννεφο σκόνης και χώματος.

Αρχικά ορισμένοι από τους κατοίκους πίστευαν πως πρόκειται για ασθενοφόρο λόγω του χρώματος που ήταν βαμμένο και προσγειώθηκε προκειμένου να ολοκληρώσει διακομηδή ασθενούς.

Μόνο που στο σημείο έτυχε να είναι ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος βλέποντας τον πιλότο να βγαίνει από το παγωτατζίδικο κρατώντας μία τούρτα – παγωτό, συνηδειτοποίησε πως το ελικόοπτερο είχε διαφορετική αποστολή.

«Αν και ο τρόπος αγοράς μου φάνηκε πρωτότυπος, ήξερα πως είναι λάθος», είπε ο δήμαρχος του Τίσντειλ Αλ Τζέλικο.

Όπως ήταν φυσικό μετά από έρευνα των αρχών, αποδόθηκαν κατηγορίες σε βάρος του πιλότου για επικίνδυνη χρήση αεροσκάφους και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιων του δικαστηρίου στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: The Guardian