«Κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βρεθεί λύση στο θέμα της έκπτωσης των ανεξόφλητων υπολοίπων των ξενοδοχείων από την Thomas Cook», είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην ετήσια διάσκεψη των προέδρων της ΠΟΞ, αφού είχαν προηγηθεί οι επικρίσεις Βασιλικού και Ρέτσου για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Τουρισμό.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι ακόμη κι αν δεν ευοδωθούν αυτές οι προσπάθειες, θα επανέλθει με νέα επιχειρήματα, αφού «πιστεύω ότι αυτό είναι το σωστό», ενώ σημείωσε ότι το δημοσιονομικό κόστος της ρύθμισης για την έκπτωση των ανεξόφλητων τιμολογίων προς τα ξενοδοχεία, «δεν είναι μεγάλο».

Κατέληξε δε ωστόσο λέγοντας ότι «ο τελευταίος λόγος ανήκει στον πρωθυπουργό και ο προτελευταίος στον υπουργό Οικονομικών». Δημιούργησε δε προβληματισμό η αποστροφή του λόγου του ότι «…το να τηρείς αυτά που λες σε έναν κλάδο ο οποίος στηρίζει την ανάπτυξη, είναι στην πολιτική μας και θα σταθώ στο πλάι αυτής της θέσης, μέχρις εκεί που μπορώ».

Αναφορικά με την εξέλιξη του Τουρισμού το 2019, αλλά και τις προοπτικές του 2020, ο υπουργός τόνισε ότι φέτος είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη, την συνέχιση της οποίας θα επιδιώξουμε, ήτοι μονοψήφια αύξηση αφίξεων και διψήφια αύξηση εσόδων. Ακόμη ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των βραχυχρόνιων ρυθμίσεων, περιγράφοντας την ρύθμιση που θα παρουσιάσει στα κυβερνητικά όργανα, ώστε να προωθηθεί για ψήφιση.

Πηγή : money-tourism.gr