Σε μια σοβαρή καταγγελία για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ προχώρησε ο Σπύρος Σιμάτης  με ανάρτηση του στο facebook.

Όπως αναφέρει:” Σήμερα το πρωί έφυγε ένας συμπολίτης μας περίπου 55 χρονών.

Η αιτία είναι στο ότι το ασθενοφόρο έκανε 45 περίπου λεπτά να έρθει. Όχι γιατί άργησαν τα παιδιά των ασθενοφόρων αλλά γιατί στην πρωινή βάρδια υπήρχαν μόνο 3 ασθενοφόρα σε ολόκληρη την Κέρκυρα για 125. 000 μόνιμους κατοίκους συν τους τουρίστες.

Οι τοπικοί παράγοντες τι κάνουνε? Πρέπει να έχουμε και άλλα θύματα? Εγώ θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, για να μην ξανά χαθεί άδικα ένας συμπολίτης μας.”

Το startmediacorfu.gr επικοινώνησε με τον κυριο Σιμάτη ο οποίος μας ενημέρωσε οτι ο ίδιος κάλεσε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί ο συμπολίτης μας έγκαιρα στο νοσοκομείο αφου για 25 λεπτά είχε τις αισθήσεις του. Ωστόσο τα τρία διαθέσιμα ασθενοφόρα ήταν σε άλλα περιστατικά : Δύο σε ασθενείς covid 19 και ένα σε τροχαίο.

Ο κ. Σιμάτης υπογράμμισε οτι την επόμενη εβδομάδα μαζί με φορείς θα κινήσει διαδικασίες για την επάνδρωση του νησιού με προσωπικό και την ενίσχυση του στόλου με περισσότερα  ασθενοφόρα όπως και την επαναφορά του τηλεφωνικου κέντρου 166 απο τα Γιάννενα στην Κέρκυρα.