Δεν κατάφερε να επανεκλεγεί  στη διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του start δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους αφού πήρε 12 και βγήκε 14ος. Να σημειωθεί ότι ο κ.Χονδρογιάννης στην προηγούμενη διοικητική περίοδο της ΚΕΕΕ ήταν οικονομικός επόπτης. Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στο επιμελητηριακό κόσμο για το τι θέση θα έχει πλέον το Επιμελητήριο της Κέρκυρας στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του β’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Γ. Κολυτά, δεν περιποιεί τιμή για τους επιμελητηριακούς αυτή η αποτυχία του κ. Χονδρογιάννη. Αναφέρθηκε επίσης στην εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα απορρίμματα και την λάθος επιλογή του κ. Ν. Χειρδάρη διότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου.

Απορία δημιουργεί προς όλους μας γιατί τελικά ο κ. Ν. Χειρδάρης δεν εκπροσώπησε στην εν λόγω συνεδρίαση το Επιμελητήριο, αλλά και για ποιον λόγο εξαιτίας του διττού του ρόλου δεν ανέθεσε σε κάποιον άλλον δεδομένου ότι ήταν παρόντες ο οικονομικός Επόπτης, κ. Σ. Σιμάτης και το μέλος της Δ.Ε. κ. Σ. Ταγκατίδης.

Δυστυχώς το Επιμελητήριο Κέρκυρας  και ο πρόεδρός του, κ. Χονδρογιάννης είναι απόντες από τις σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα που αφορούν την επιβίωση του κλάδου των επαγγελματιών και εμπόρων του νησιού των Φαιάκων.

Η νέα διοικητική επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέχτηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Οι εκλεγέντες είναι:

1. Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (επικεφαλής του ψηφοδελτίου)

2. Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας

3. Τότσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας

4. Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

5. Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

6. Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

7. Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδας

8. Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας

9. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

10. Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

11. Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης (εκλέγεται μετά από κλήρωση με τον ισοψηφήσαντα Χατζηχριστοδούλου Ηλία του Επιμελητηρίου Πιερίας).

Η εκλεγείσα Δ.Ε. θα συγκροτηθεί σε σώμα στις προσεχείς ημέρες.