Από τη Δευτέρα 12/04 η διά ζώσης επαναλειτουργία των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σε όλη τη χώρα

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε

Προστίθεται η διενέργεια των self test (2 φορές την εβδομάδα για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή Λυκείου)

Τα τέστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Το self test θεωρείται υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργειά τους από τους μαθητές.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προμηθεύονται τα self test από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό.

Θα κάνουν τα self test στο σπίτι τους είτε την ίδια ημέρα είτε μία ημέρα νωρίτερα (άρα το πρώτο τεστ της εβδομάδας μπορεί να γίνεται είτε την Κυριακή είτε το πρωί της Δευτέρας)

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται σχολική κάρτα, για τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας (self-testing.gov.gr) και δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Η σχολική κάρτα θα επιδεικνύεται κατά την 1η ώρα του μαθήματος των σχολείων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος για μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και από εκεί θα παραπέμπονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για τη διενέργεια επαναληπτικού rapid test.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος και κατά τον επαναληπτικό έλεγχο, θα ακολουθούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.