Τέσσερα αεροσκάφη λίγο μετά τις 11:00 πραγματοποιούν κύκλους ή αλλιώς holding στην αεροπορική ορολογία, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της χρησιμοποίησης του διαδρόμου 16 του αεροδρομίου της Κέρκυρας που απαιτεί αρκετή χρονοβόρα διαδικασία για προσγείωση. Αυτό συμβαίνει γιατί η διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο το οποίο θεωρείται και ένα από τα πιο απαιτητικά αλλά ταυτόχρονα και πιο επικίνδυνα στην Ελλάδα. Έτσι, χρησιμοποιούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την προσγείωση ενός αεροσκάφους αφού έπειτα πρέπει να τροχοδρομίσει για τουλάχιστον 5 λεπτά στον κύριο διάδρομο του αεροδρομίου ώστε να απελευθερώσει το διάδρομο με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα αεροσκάφη να αναμένουν να προσγειωθούν. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε τροχόδρομος που θα βοηθούσε τα αεροσκάφη να εγκαταλείπουν γρήγορα τον διάδρομο του αεροδρομίου.

Παρακάτω βλέπουμε live την εικόνα στον εναέριο χώρο από το Flightrada24 με τα αεροσκάφη να πραγματοποιούν διαδικασία holding γύρω από το νησί αλλά και επιχείρηση για δεύτερη φορά προσγείωσης αεροσκάφους λόγω της κακοκαιρίας:

 

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε μία πτήση της Smartwings με αεροσκάφος τύπου Β737ΜΑΧ από την Πολωνία να επιχειρεί δεύτερη φορά για προσγείωση λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. 

 

 

ΠΗΓΗ: Flightrada24