Στις 4 Νοεμβρίου του 1890, η Φιλαρμονική «Μαντζαρος», υπό την Προεδρία του επιφανους Κερκυραίου Λεωνιδα Βλαχου και υπό την μπαγκέτα του πρώτου της Αρχιμουσικού Αναστασίου Ρινοπουλου, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην Λιτανεία του Πρωτοκυριακου, παιανίζοντας μάλιστα το ίδιο πρωί το εμβατήριο του Γεωργίου Σαμαρτζή με την ονομασία «Η Φιλαρμονική Μαντζαρος», που γράφτηκε επι τούτου για την πρώτη της εμφάνιση και που φέτος θα παιανιστει, εις ανάμνηση αυτής, για 129η συνεχόμενη φορά.

Η Φιλαρμονική τιμώντας την επέτειο της ιδρυσεως της, θα πραγματοποιήσει την ετήσια επετειακή της συναυλία στο Δημοτικό Θεατρο Κέρκυρας στις 09/11/2019, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Σωκράτη Άνθη. Η συναυλία αυτή θα είναι ένα αφιέρωμα στην όπερα και θα συμμετέχει σε αυτήν η χορωδία San Giacomo.

Η Φιλαρμονική επέλεξε ένα οπερετικό ρεπερτόριο, με δεδομένη την αγάπη του Κερκυραικου κοινού γι αυτό και στην συναυλία θα συμμετέχουν επίσης οι διακεκριμένοι λυρικοί σολίστ Στέλλα Καββαδία σοπράνο, και ο Βούλγαρος μπάσος Plamen Beikov. Καλούμε λοιπόν όλους τους Κερκυραίους να εορτάσουν  την ίδρυση του ιστορικού σωματείου και να έχουν μια μαζική συμμετοχή στην συναυλία αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/11/2019, ώρα 20:30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και θα έχει είσοδο ελεύθερη.